Paprikaš od srnetine na vukomerički način

Autor: Miljac   (palac x 622) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
80 dag srnećeg mesa od plećke 2 dl kiselog mlijeka 10 dag suhe slanine 3 glavice luka 2 češnja češnjaka 15 dag vrganja 1 dl crnog vina prstohvat majčine dušice 1 lovorov list mljevena crvena paprika (slatka) ulje vegeta papar sol priprema: Srnetinu, koja je 24 sata, prelivena kiselim mlijekom, odležala na hladnom mjestu, narežite na veće komade. Zatim na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu, dodajte meso i zajedno malo popržite i pospite mljevenom paprikom. Tada dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje, posolite, popaprite, dodajte lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak. Na laganoj vatri pirjajte, uz povremeno zalijevanje mješavinom vina i tople vode. Potkraj pirjanja umiješajte vegetu i majčinu dušicu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+566)
E sad, iza ovog recepta stoji duga priča, ali kad se mi lovci okupimo, ovako ga pravimo. Ovo je inače odličan recept tj specijalitet turopoljskih Vukomeričkih gorica, koji možete poslužiti s kuhanim oguljenim slanim krumpirom, narezanim na veće komade, prelivenim zagrijanim maslacem, posoljenim i posutim mljevenim kuminom. Ukus - nema mu ravnog

Sastojci:

  • 80 dag srnećeg mesa od plećke
  • 2 dl kiselog mlijeka
  • 10 dag suhe slanine
  • 3 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 15 dag vrganja
  • 1 dl crnog vina
  • prstohvat majčine dušice
  • 1 lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • vegeta
  • papar
  • sol

priprema:

Srnetinu, koja je 24 sata, prelivena kiselim mlijekom, odležala na hladnom mjestu, narežite na veće komade. Zatim na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk i na kockice narezanu slaninu, dodajte meso i zajedno malo popržite i pospite mljevenom paprikom. Tada dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane vrganje, posolite, popaprite, dodajte lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak. Na laganoj vatri pirjajte, uz povremeno zalijevanje mješavinom vina i tople vode. Potkraj pirjanja umiješajte vegetu i majčinu dušicu.

Prosjek: 4 (+566)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Paprikaš - PROČITAJTE