Palačinke s pilećim mesom i gljivama

recepti_bez_slike
150 g glatkog brašna 3 jaja malo soli ( pola žlice) 10 grančica timijana 1 mala naranča 50 g rastopljenog maslaca oko 400 ml mlijeka maslac ili ulje Sastojci za nadjev: 250 g šampinjona 2 žlice limunovog soka 500 g pilećeg mesa 5 komada proljetnog mladog luka 2 žlice ulja sol papar 200 g kiselog vrhnja Priprema:   Kemijski netretiranu manju naranču operite u vrućoj vodi, te obrišite. Naribajte koru, ocijedite sok, stavite ga sa strane. Jaja razmutite sa brašnom, narančinom koricom, listićima od timijana i dodajte sol. Dodavajte rastopljeni maslac i mlijeko ( naizmjence), dve dok tijesto ne postane polutekuće. Također, tijesto ne smije imati nikakve grudice. Pokrijte ga i ostavite pola sata da odstoji. Očistite mladi luk, operite ga i narežite na kolutiće. Očistite gljive, obrišite ih vlažnom krpicom, narežite ih isto na tanke ploškice i pokapajte limunovim sokom. Pileća prsa sada narežite. Zagrijte malo ulja, popržite meso, posolite ga, izvadite iz tave i stavote sa strane. Preostalo ulje zagrijte, popržite sada na njemu gljive ( cca 5 minuta). Nakon par minuta dodajte i mladi luk. Na kraju umiješajte pileće meso i nadjev dovršite - narančin sok izmješajte s kiselim vrhnjem, pustite ga da prokuha, posolite i popaprajte. A tijesto za palačinke treba odstajati bar cca pola sata, tek onda ga peći. Na vrućoj masnoći ispecite palačinke, napunite ih i poslužite. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Palačinke s mljevenim mesom najbolji recept Palačinke s pudingom i čokoladom ›
Kad jednom probate ove palačinke, nikad vas više palačinke neče asocirati na slatko jelo u kombinaciji sa marmeladom.

Sastojci za palačinke:

  • 150 g glatkog brašna
  • 3 jaja
  • malo soli ( pola žlice)
  • 10 grančica timijana
  • 1 mala naranča
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • oko 400 ml mlijeka
  • maslac ili ulje

Sastojci za nadjev:

  • 250 g šampinjona
  • 2 žlice limunovog soka
  • 500 g pilećeg mesa
  • 5 komada proljetnog mladog luka
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • papar
  • 200 g kiselog vrhnja

Priprema:

 
Kemijski netretiranu manju naranču operite u vrućoj vodi, te obrišite. Naribajte koru, ocijedite sok, stavite ga sa strane. Jaja razmutite sa brašnom, narančinom koricom, listićima od timijana i dodajte sol. Dodavajte rastopljeni maslac i mlijeko ( naizmjence), dve dok tijesto ne postane polutekuće. Također, tijesto ne smije imati nikakve grudice.
Pokrijte ga i ostavite pola sata da odstoji. Očistite mladi luk, operite ga i narežite na kolutiće. Očistite gljive, obrišite ih vlažnom krpicom, narežite ih isto na tanke ploškice i pokapajte limunovim sokom. Pileća prsa sada narežite. Zagrijte malo ulja, popržite meso, posolite ga, izvadite iz tave i stavote sa strane.
Preostalo ulje zagrijte, popržite sada na njemu gljive ( cca 5 minuta). Nakon par minuta dodajte i mladi luk. Na kraju umiješajte pileće meso i nadjev dovršite - narančin sok izmješajte s kiselim vrhnjem, pustite ga da prokuha, posolite i popaprajte. A tijesto za palačinke treba odstajati bar cca pola sata, tek onda ga peći. Na vrućoj masnoći ispecite palačinke, napunite ih i poslužite.
Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)