Palačinke s pilećim mesom i gljivama
Kad jednom probate ove palačinke, nikad vas više palačinke neče asocirati na slatko jelo u kombinaciji sa marmeladom.
Sastojci za palačinke:
- 150 g glatkog brašna
- 3 jaja
- malo soli ( pola žlice)
- 10 grančica timijana
- 1 mala naranča
- 50 g rastopljenog maslaca
- oko 400 ml mlijeka
- maslac ili ulje
Sastojci za nadjev:
- 250 g šampinjona
- 2 žlice limunovog soka
- 500 g pilećeg mesa
- 5 komada proljetnog mladog luka
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
- 200 g kiselog vrhnja
Priprema:
Kemijski netretiranu manju naranču operite u vrućoj vodi, te obrišite. Naribajte koru, ocijedite sok, stavite ga sa strane. Jaja razmutite sa brašnom, narančinom koricom, listićima od timijana i dodajte sol. Dodavajte rastopljeni maslac i mlijeko ( naizmjence), dve dok tijesto ne postane polutekuće. Također, tijesto ne smije imati nikakve grudice.
Pokrijte ga i ostavite pola sata da odstoji. Očistite mladi luk, operite ga i narežite na kolutiće. Očistite gljive, obrišite ih vlažnom krpicom, narežite ih isto na tanke ploškice i pokapajte limunovim sokom. Pileća prsa sada narežite. Zagrijte malo ulja, popržite meso, posolite ga, izvadite iz tave i stavote sa strane.
Preostalo ulje zagrijte, popržite sada na njemu gljive ( cca 5 minuta). Nakon par minuta dodajte i mladi luk. Na kraju umiješajte pileće meso i nadjev dovršite - narančin sok izmješajte s kiselim vrhnjem, pustite ga da prokuha, posolite i popaprajte. A tijesto za palačinke treba odstajati bar cca pola sata, tek onda ga peći. Na vrućoj masnoći ispecite palačinke, napunite ih i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / palačinke
- Sastojci: brašno / gljive / jaja / kiselo vrhnje / luk / maslac / meso / mlijeko / naranča / šampinjoni / sol / ulje / pileća prsa