Palačinke s pilećim mesom i gljivama

Kad jednom probate ove palačinke, nikad vas više palačinke neče asocirati na slatko jelo u kombinaciji sa marmeladom.
Sastojci za palačinke:
- 150 g glatkog brašna
- 3 jaja
- malo soli ( pola žlice)
- 10 grančica timijana
- 1 mala naranča
- 50 g rastopljenog maslaca
- oko 400 ml mlijeka
- maslac ili ulje
Sastojci za nadjev:
- 250 g šampinjona
- 2 žlice limunovog soka
- 500 g pilećeg mesa
- 5 komada proljetnog mladog luka
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
- 200 g kiselog vrhnja
Priprema:
Kemijski netretiranu manju naranču operite u vrućoj vodi, te obrišite. Naribajte koru, ocijedite sok, stavite ga sa strane. Jaja razmutite sa brašnom, narančinom koricom, listićima od timijana i dodajte sol. Dodavajte rastopljeni maslac i mlijeko ( naizmjence), dve dok tijesto ne postane polutekuće. Također, tijesto ne smije imati nikakve grudice.
Pokrijte ga i ostavite pola sata da odstoji. Očistite mladi luk, operite ga i narežite na kolutiće. Očistite gljive, obrišite ih vlažnom krpicom, narežite ih isto na tanke ploškice i pokapajte limunovim sokom. Pileća prsa sada narežite. Zagrijte malo ulja, popržite meso, posolite ga, izvadite iz tave i stavote sa strane.
Preostalo ulje zagrijte, popržite sada na njemu gljive ( cca 5 minuta). Nakon par minuta dodajte i mladi luk. Na kraju umiješajte pileće meso i nadjev dovršite - narančin sok izmješajte s kiselim vrhnjem, pustite ga da prokuha, posolite i popaprajte. A tijesto za palačinke treba odstajati bar cca pola sata, tek onda ga peći. Na vrućoj masnoći ispecite palačinke, napunite ih i poslužite.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo / palačinke
- Sastojci: brašno / gljive / jaja / kiselo vrhnje / luk / maslac / meso / mlijeko / naranča / šampinjoni / sol / ulje / pileća prsa







Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....