Palačinke s mljevenim mesom

recepti_bez_slike
9 kom palačinki 1 glavica crvenog luka 1,5 kg mljevenog miješanog mesa 3 dcl mlijeka 3 žl jušne kiselog vrhnja 2 žl juš glatkog brašna 30 dag sira Gauda +10 dag parmezan sol vegeta papar mediteranski začini origano priprema Od 2 jaja napraviti smjesu za palačinke,dodati mediteranski začin i origana. Ispeći palačinke. Luk na sitno isjeckati i propirjati,dodati meso i začiniti solju, vegetom, mediteranskim začinom i paprom. Ne smije ostati soka od mesa. 3 dcl mlijeka i 2 jušne žlice brašna promiješati i staviti kuhati,mora biti gusto kao gris.Maknuti s vatre i dodati sir narezan na listiće i vratiti na laganu vatru stalno miješajući da se rastopi.U gotovo dodati parmezana po želji. Slagati: red palačinki po 3 kom,pola mesa,preliti bešamelom i ponoviti postupak još jednom.Na kraju moraju biti palačinke na koje poslažete sir u listićima ili ga naribate.Posuti još malo parmezana i origana. Peći na 200 stupnjeva oko 20 min Po želji možete u bešamel dodati 1 dcl bijelog vina, ali onda i 1 žlicu više brašna. Dobar tek!! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Palačinke punjene grožđicama najbolji recept Palačinke s pilećim mesom i gljivama ›

Sastojci

  • 9 kom palačinki
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1,5 kg mljevenog miješanog mesa
  • 3 dcl mlijeka
  • 3 žl jušne kiselog vrhnja
  • 2 žl juš glatkog brašna
  • 30 dag sira Gauda +10 dag parmezan
  • sol
  • vegeta
  • papar
  • mediteranski začini
  • origano

priprema

Od 2 jaja napraviti smjesu za palačinke,dodati mediteranski začin i origana. Ispeći palačinke. Luk na sitno isjeckati i propirjati,dodati meso i začiniti solju, vegetom, mediteranskim začinom i paprom. Ne smije ostati soka od mesa. 3 dcl mlijeka i 2 jušne žlice brašna promiješati i staviti kuhati,mora biti gusto kao gris.Maknuti s vatre i dodati sir narezan na listiće i vratiti na laganu vatru stalno miješajući da se rastopi.U gotovo dodati parmezana po želji. Slagati: red palačinki po 3 kom,pola mesa,preliti bešamelom i ponoviti postupak još jednom.Na kraju moraju biti palačinke na koje poslažete sir u listićima ili ga naribate.Posuti još malo parmezana i origana. Peći na 200 stupnjeva oko 20 min

Po želji možete u bešamel dodati 1 dcl bijelog vina, ali onda i 1 žlicu više brašna. Dobar tek!!

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)