Pac za divljač (rasol, marinada)

- 1 l vinskog octa
- 1 l vode
- 1 l bijelog vina
- 20 dag luka
- 20 dag korijena peršina
- 20 dag mrkve
- 10 dag celera
- 20 zrna papra
- 3 lista lovora
- žličica šećera
Ulijte u vodu vino i ocat, dodajte povrće izrezano na listiće, luk nasjeckan na veće ploške, papar u zrnu, list lovora, šećer. Kratko prokuhajte i ohladite. Ovim pacom prelijte divljač. Meso povremeno okrenite, jer mora biti potpuno uronjeno u pac.
Važno: u pac se ne stavlja sol. U ovakvom pacu meso divljači možete držati na hladnom mjestu do tri tjedna.






Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
na koju količinu veprovine se odnosi ovaj pac?
Pozz, hvala, baš sam ovo tražila, imala sam neki starinski pac za divljač. A jel ide jedna litra ili dvije litre vode? Nekad sam znala napraviti i sa crnim vinom!