Pac za divljač (rasol, marinada)

- 1 l vinskog octa
- 1 l vode
- 1 l bijelog vina
- 20 dag luka
- 20 dag korijena peršina
- 20 dag mrkve
- 10 dag celera
- 20 zrna papra
- 3 lista lovora
- žličica šećera
Ulijte u vodu vino i ocat, dodajte povrće izrezano na listiće, luk nasjeckan na veće ploške, papar u zrnu, list lovora, šećer. Kratko prokuhajte i ohladite. Ovim pacom prelijte divljač. Meso povremeno okrenite, jer mora biti potpuno uronjeno u pac.
Važno: u pac se ne stavlja sol. U ovakvom pacu meso divljači možete držati na hladnom mjestu do tri tjedna.






Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
na koju količinu veprovine se odnosi ovaj pac?
Pozz, hvala, baš sam ovo tražila, imala sam neki starinski pac za divljač. A jel ide jedna litra ili dvije litre vode? Nekad sam znala napraviti i sa crnim vinom!