Nadjevene palačinke

Palačinke možete nadjenuti onako kako vam najbolje odgovara po okusu. Evo nekoliko ideja.
Prvi nadjev:
- margarin
- luk
- grašak
- mrkva
Drugi nadjev:
- luk
- šunka
- šampinjoni
- vrhnje
Priprema:
Ispecite slane, deblje palačinke. Punite ih nadjevom.
Prvi nadjev: Pirjajte na margarinu luk, grašak, mrkvu i nadjenite palačinke. Preklopite ih samo na kvadrat. Poslužite tople.
Drugi nadjev: Pirjajte na luku šunku i šampinjone te punite slane palačinke. Savijte ih, prelijte vrhnjem izapecite.







Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Crna Pantera, od srca ti hvala na ovim idejama za nadjev. Moji doma su prste polizali, a ove sastojke inace ne bi drugacije nikada htjeli probat. Ne znam koji mi je boljijer su oba nadjeva fenomenalni!!! Kroz palacinke može proći sve, čak i naribane tikvice kao polpete.