Nadjevena svinjska slezena na roštilju

Autor: Miljac   (palac x 615) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
80 dag svinjske slezene 6 češnja češnjaka 10 dag suhe slanine ulje papar sol  priprema: Slezenu dobro operite. Na krajevima napravite zareze pa kroz njih kuhačom napravite šupljinu, koju ispunite mješavinom nasjeckanog češnjaka, slanine, soli i papra. Otvore pričvrstite čačkalicama. Zatim slezenu premažite uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s obje strane 6 do 7 minuta. Za vrijeme pečenja slezenu premazuj te uljem. Pečene slezene narežite na 3 komada i poslužite na podlozi od kuhane riže, koju samo malo posolite a obilno je popaprite, uz krupno narezani luk, posoljen i preliven vinskim octom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+866)

 Sastojci:

  • 80 dag svinjske slezene
  • 6 češnja češnjaka
  • 10 dag suhe slanine
  • ulje
  • papar
  • sol

 priprema:

Slezenu dobro operite. Na krajevima napravite zareze pa kroz njih kuhačom napravite šupljinu, koju ispunite mješavinom nasjeckanog češnjaka, slanine, soli i papra. Otvore pričvrstite čačkalicama. Zatim slezenu premažite uljem, stavite na zagrijani roštilj na nauljenu rešetku i pecite s obje strane 6 do 7 minuta. Za vrijeme pečenja slezenu premazuj te uljem. Pečene slezene narežite na 3 komada i poslužite na podlozi od kuhane riže, koju samo malo posolite a obilno je popaprite, uz krupno narezani luk, posoljen i preliven vinskim octom.

 

Prosjek: 4 (+866)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rižot od školjki - PROČITAJTE Calzone s punjenom pljeskavicom - PROČITAJTE Srijemska sarma od kiselog kupusa - PROČITAJTE Mesna štruca i punjeni šampinjoni - PROČITAJTE Umak od gljiva - PROČITAJTE