Nabiti sir

Autor: admin   (palac x 48492) |moji recepti

0
recepti_bez_slike

Takav sir priprema se obično u kasnu jesen i ostavlja pod pritiskom cijelu zimu. Počinje se jesti u rano proljeće. Najviše se troši za vrijeme proljetnih radova u vinogradu uz domaće suhomesnate proizvode. lzmrvljene prge može se najprije preliti rastopljenim maslacem, pomiješati s vrhnjem i soli te staviti u drvenu posudu pod pritisak.

  • 1200 g sušenog sira (prge)
  • 0,5 I kiselog vrhnja
  • 5 g soli

Sušeni sir (prge) izmrvite i pomiješajte s vrhnjem i soli. Takvu masu stavite u drvenu posudu (škaf) pod pritisak.

Za 10 osoba

Prosjek: 4 (+457)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Našpikani zec - PROČITAJTE Bučnica - PROČITAJTE Crne masline - konzerviranje - PROČITAJTE Mlinci na varaždinski - PROČITAJTE Starinski štrukli s repom i sirom, a'la Đurđica - PROČITAJTE