Musaka na istočnjački način

recepti_bez_slike
1 kg patlidžana sol 4 paradajza 1 glavica luka peršin 3 žlice maslinovog ulja 300 g mljevene janjetine 1 l juhe od povrća (temeljac) 1 žličice cimeta, papar 150 g jogurta (10% masti) 3 jaja 2 žlice brašna 1 žličica praška za pecivo maslac za kalup Priprema: Očistite i operite patlidžan, izrežite ga na ploške, posolite, ostavite da upije na 30 minuta. Operite rajčice, pola izrezati na kockice, a ostatak izrezati na kriške. Oguliti luk, izrezati na sitno. Operite peršin. Zagrijati 1 žlicu ulja i prodinstati luk dok ne postane staklast. Mljeveno meso pržite oko 10 minuta. Rajčice narezane na kockice i persin dodati u juhu. Pomjesati sa cimetom u prahu, soli i paprom. Poklopiti i krčkati 20 minuta. Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Patlidžan posušiti. Zagrijati ostatak ulja. Dijelove patlidžana ispeči na minutu. U kalup za pečenje naizmjence stavljamo,smjesu, patlidžan i umak. Sve zaliti juhom. Kriške rajčica staviti na vrh. U pećnici (srednji nivo, temperatura 160 °) pecite oko 30 minuta. Jogurt, jaja, brašno, prašak za pecivo i ostatak peršina, mješavinu soli i papra pomiješati i politi po musaki. Peći još 10 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+816)

Sastojci:

  • 1 kg patlidžana
  • sol
  • 4 paradajza
  • 1 glavica luka
  • peršin
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 300 g mljevene janjetine
  • 1 l juhe od povrća (temeljac)
  • 1 žličice cimeta, papar
  • 150 g jogurta (10% masti)
  • 3 jaja
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • maslac za kalup

Priprema:

Očistite i operite patlidžan, izrežite ga na ploške, posolite, ostavite da upije na 30 minuta. Operite rajčice, pola izrezati na kockice, a ostatak izrezati na kriške. Oguliti luk, izrezati na sitno. Operite peršin.
Zagrijati 1 žlicu ulja i prodinstati luk dok ne postane staklast. Mljeveno meso pržite oko 10 minuta.
Rajčice narezane na kockice i persin dodati u juhu. Pomjesati sa cimetom u prahu, soli i paprom. Poklopiti i krčkati 20 minuta.
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Patlidžan posušiti. Zagrijati ostatak ulja. Dijelove patlidžana ispeči na minutu.
U kalup za pečenje naizmjence stavljamo,smjesu, patlidžan i umak. Sve zaliti juhom. Kriške rajčica staviti na vrh.
U pećnici (srednji nivo, temperatura 160 °) pecite oko 30 minuta.
Jogurt, jaja, brašno, prašak za pecivo i ostatak peršina, mješavinu soli i papra pomiješati i politi po musaki. Peći još 10 minuta.

Prosjek: 4 (+816)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)