Moslavačka kisela juha

Sastojci:
- 1 manji par kobasica za kuhanje
- 5 dag suhe slanine
- 1 glavica luka
- 4 krumpira
- 1 dl kiselog vrhnja
- ulje
- vinski ocat
- sol
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite slaninu narezanu na kockice, zatim dodajte kobasice narezane na ploškice i nasjeckani luk, te zajedno kratko popržite. Zatim dodajte oguljeni i na kockice narezani krumpir, zalijte sa 8 dl hladne vode, posolite i na srednjoj vatri kuhajte da se krumpir posve skuha. U zgotovljenu juhu umiješajte kiselo vrhnje i žličicu vinskog octa.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Sastojci: ulje / suha slanina / sol / ocat / luk / krumpir / kobasice / kiselo vrhnje







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...