Mekano kuhana jaja bez ljuske

Autor: roda   (palac x 4099) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
8 jaja sol 0,8 l vode priprema: Jaja se razbiju u posudicu od stakla, malo osole, posuda zatvori poklopcem te stavi u toplu vodu kuhati dok se bjelanjak ne stvrdne. Kuhanje traje 5-8 minuta. Voda smije dopirati do ruba poklopca na posudici. Jaja se serviraju u istoj posudici u kojoj su se kuhala, ali se ta posudica mora dobro obrisati. U takvoj posudi kuhati jaja preporučuje se iz više razloga. Prvo: jer se prije kuhanja može utvrditi je li jaje svježe; drugo: jaja mogu biti servirana vruća, a treće: ovaj je način serviranja najukusniji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+161)

Sastojci:

  • 8 jaja
  • sol
  • 0,8 l vode

priprema:

Jaja se razbiju u posudicu od stakla, malo osole, posuda zatvori poklopcem te stavi u toplu vodu kuhati dok se bjelanjak ne stvrdne. Kuhanje traje 5-8 minuta. Voda smije dopirati do ruba poklopca na posudici. Jaja se serviraju u istoj posudici u kojoj su se kuhala, ali se ta posudica mora dobro obrisati. U takvoj posudi kuhati jaja preporučuje se iz više razloga. Prvo: jer se prije kuhanja može utvrditi je li jaje svježe; drugo: jaja mogu biti servirana vruća, a treće: ovaj je način serviranja najukusniji.

Prosjek: 4 (+161)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)