Uskrsna jaja

Autor: Suzana Gleđ   (palac x 91134) |moji recepti

0
jaja svježa cikla ljuske luka crveni kupus i špinat Priprema    Jaja oprati octom i vodom da se skine nepotrebna prljavština.Potrebno je staviti dosta pojedine biljke izrezane na sitnije komade da što bolje prime boju,a što manje vode, ali da jaja budu pokrivena.    Kuhati na laganoj vatri oko 30 min(nakon što prokuha) i zatim ostaviti da stoji u tome preko noći ili što duže. Osušena jaja premazati uljem ili slaninom.Ako koje jaje i pukne ne moramo se bojati otrovnih boja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Ove godine sam odlučila probati razne prirodne boje za jaja. Gledala sam Vrtlaricu neki dan i dala mi je ideju.Iako boje nisu adekvatne boji biljke s kojom se bojalo ja sam jako zadovoljna rezultatom.
Uskrsna jaja - slika

Sastojci

  • jaja
  • svježa cikla
  • ljuske luka
  • crveni kupus i špinat

Priprema

   Jaja oprati octom i vodom da se skine nepotrebna prljavština.Potrebno je staviti dosta pojedine biljke izrezane na sitnije komade da što bolje prime boju,a što manje vode, ali da jaja budu pokrivena.

   Kuhati na laganoj vatri oko 30 min(nakon što prokuha) i zatim ostaviti da stoji u tome preko noći ili što duže. Osušena jaja premazati uljem ili slaninom.Ako koje jaje i pukne ne moramo se bojati otrovnih boja.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)