Međimurska hajdina juha

Autor: Asja   (palac x 24868) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
15 dag heljdine kaše 20 dag suhe svinjske vratine 1 mrkva 1 peršinov korijen 1 manji poriluk 3 krumpira 3 žlice kiselog vrhnja 1 grančica peršinovog lista 1 žlica maslaca sol Priprema: Suho meso operite i narežite na kockice. Mrkvu, peršinov korijen i poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na maslacu popržite narezanu mrkvu i poriluk, zalijte litrom hladne vode, dodajte narezani peršinov korijen, krumpir i meso, posolite i na srednjoj vatri kuhajte da napola omekša. Zatim dodajte opranu heljdu i zajedno kuhajte oko 20 minuta kada će povrće i heljda biti potpuno kuhani. U zgotovljenu juhu umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckaaim peršinovim listom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.7 (+6)
Već su mi išle na živce i bečka i dalmatinska i juha sa slovima, ali nikako svoje ukućane naviknut na ovu hajdinu juhu! Trebalo je vremena al ju sad zavoljeli

Sastojci:

  • 15 dag heljdine kaše
  • 20 dag suhe svinjske vratine
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 1 manji poriluk
  • 3 krumpira
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 1 žlica maslaca
  • sol

Priprema:

Suho meso operite i narežite na kockice. Mrkvu, peršinov korijen i poriluk očistite, operite i narežite na kolutiće. Krumpir ogulite, operite i narežite na kockice. Na maslacu popržite narezanu mrkvu i poriluk, zalijte litrom hladne vode, dodajte narezani peršinov korijen, krumpir i meso, posolite i na srednjoj vatri kuhajte da napola omekša. Zatim dodajte opranu heljdu i zajedno kuhajte oko 20 minuta kada će povrće i heljda biti potpuno kuhani. U zgotovljenu juhu umiješajte kiselo vrhnje i pospite nasjeckaaim peršinovim listom.

 

Prosjek: 4.7 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)