Marmelada od smokava i badema

recepti_bez_slike
1 kg svježih smokava 50 dag šećera 1 šipka vanilije 15 dag nasjeckanih badema priprema: Smokve sameljite u stroju za meso. Pomješajte smokve i šećer, kuhajte na umjerenoj vatri zajedno sa štapićem vanilije dok se marmelada ne zgusne. Dodajte sitno nasjeckane bademe i još vrućom marmeladom napunite staklenke. Marmeladu možete i odozgo zaliti rumom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+316)
Odlična marmelada, i malo za promjenu, već mi dosadila od šljiva, marelice.. Smokve i bademi, nešto najbolje... Pogađate, ovo je i prva moja pomalo dalmatinska marmelada. Kad smo navečer znali sjediti ispred kamenih kućica, uvijek bi nam susjedi ponudili ovu marmeladu, tako da sam uz nju odrastala

Sastojci:

  • 1 kg svježih smokava
  • 50 dag šećera
  • 1 šipka vanilije
  • 15 dag nasjeckanih badema

priprema:

Smokve sameljite u stroju za meso. Pomješajte smokve i šećer, kuhajte na umjerenoj vatri zajedno sa štapićem vanilije dok se marmelada ne zgusne. Dodajte sitno nasjeckane bademe i još vrućom marmeladom napunite staklenke. Marmeladu možete i odozgo zaliti rumom.

Prosjek: 4 (+316)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)