Maneštra od slanutka

Autor: Sonja F   (palac x 529) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
20 dag slanutka 20 dag suhih rebara 10 dag suhe slanine 1 mrkva 1 peršinov korijen 2 krumpira 2 rajčice 2 češnja češnjaka 2 graničice peršinovog lista papar, sol Slanutak prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode pa kuhajte zajedno s narezanim suhim rebrima, oguljenom i na kockice narezanom mrkvom i peršinovim korijenom. Kada se napola skuha dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir i rajčicu i zajedno kuhajte dok sve ne omekša. Tada posolite, popaprite i dodajte »pešt«: nasjeckani češnjak i peršinov list i na kockice narezanu slaninu, zgnječeno i izmiješano u povezanu smjesu, pa sve zajedno kratko prokuhajte. Savjet: Rajčice ćete lakše oguliti ako ih načas uronite u kipuću a zatim u hladnu vodu. Tada će se kožica sama odljepljivati. Savjet: Mahunarke su vrlo kalorične, a po proteinskoj vrijednosti mogu zamijeniti meso. Za neke osobe su teško probavljive, pa ih je tada bolje protisnuti i pripraviti kao pire (od graška, graha, leće, boba). Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 20 dag slanutka
  • 20 dag suhih rebara
  • 10 dag suhe slanine
  • 1 mrkva
  • 1 peršinov korijen
  • 2 krumpira
  • 2 rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 graničice peršinovog lista
  • papar, sol

Slanutak prethodnog dana dobro operite, namočite ga u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode pa kuhajte zajedno s narezanim suhim rebrima, oguljenom i na kockice narezanom mrkvom i peršinovim korijenom. Kada se napola skuha dodajte oguljen i na kockice narezan krumpir i rajčicu i zajedno kuhajte dok sve ne omekša. Tada posolite, popaprite i dodajte »pešt«: nasjeckani češnjak i peršinov list i na kockice narezanu slaninu, zgnječeno i izmiješano u povezanu smjesu, pa sve zajedno kratko prokuhajte.

Savjet: Rajčice ćete lakše oguliti ako ih načas uronite u kipuću a zatim u hladnu vodu. Tada će se kožica sama odljepljivati.

Savjet: Mahunarke su vrlo kalorične, a po proteinskoj vrijednosti mogu zamijeniti meso. Za neke osobe su teško probavljive, pa ih je tada bolje protisnuti i pripraviti kao pire (od graška, graha, leće, boba).

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)