Lovačka juha

recepti_bez_slike
40 dag mesa divljači s kostima 1 vezica povrća za juhu 5 dag šampinjona l žličica pirea od rajčice 1 žličica soka od češnjaka 5 dag tankih rezanaca za juhu lovorov list 2-3 celerova lista maslac papar sol Priprema: Na maslacu popržite meso narezano na manje komade, zajedno s očišćenim, opranim i nasjeckanim povrćem. Nakon desetak minuta zalijte s 1,5 litrom vode, dodajte lovorov list i kuhajte dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Tada juhi dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, sok od češnjaka, pire od rajčice, posolite, popaprite i lagano kuhajte još desetak minuta. Zatim u juhu zakuhajte rezance i kuhajte 5 minuta. Zgotovljenu juhu pospite nasjeckanim celerovim listom. Toplu juhu odmah poslužite.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)
Svaki komentar ili pohvala za ovu juhu je suvišan, bilo da volite divljač ili ne. Odlična juha, obožavamo ju svi! Ostavljam vam recept koji nabavila, jedino duljina kuhanja juhe ovisi o tome što kuhate

Sastojci:

  • 40 dag mesa divljači s kostima
  • 1 vezica povrća za juhu
  • 5 dag šampinjona
  • l žličica pirea od rajčice
  • 1 žličica soka od češnjaka
  • 5 dag tankih rezanaca za juhu
  • lovorov list
  • 2-3 celerova lista
  • maslac
  • papar
  • sol

Priprema:

Na maslacu popržite meso narezano na manje komade, zajedno s očišćenim, opranim i nasjeckanim povrćem. Nakon desetak minuta zalijte s 1,5 litrom vode, dodajte lovorov list i kuhajte dok se meso ne počne odvajati od kostiju. Tada juhi dodajte očišćene, oprane i na listiće narezane šampinjone, sok od češnjaka, pire od rajčice, posolite, popaprite i lagano kuhajte još desetak minuta. Zatim u juhu zakuhajte rezance i kuhajte 5 minuta. Zgotovljenu juhu pospite nasjeckanim celerovim listom. Toplu juhu odmah poslužite.

 

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika glch's

kakva je ovo juha?