Kuhana govedina

Uz kuhanu govedinu obično serviram umak od rajčice.
Sastojci:
- 3,4 kg govedine
- voda i sol
Priprema:
Govedina se stavi u vruću vodu, ako želimo dobiti dobru kuhanu govedinu. U svakom slučaju uzimamo li u obzir dobru juhu ili dobro meso - dobro je govedinu malo istući i kuhati polagano 2 i pol sata u osoljenoj vodi. U vodu se može dodati zelenje pa se dolije i juha u koju se može ukuhati dodatak.
- Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): mesno jelo
- Sastojci: voda / sol / govedina







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
tako je, ako želite da vam meso bude dobro stavite ga kuhat u vodu tek kada prijeđe 100 stupnjeva odnosno kada zakipi da se pores stisnu i meso ostane ukusnije. No, ako želite finu goveđu juhicu,tada sve sastojke stavite u ćim hladniju vodu pa tek tada stavite kuhati. Na taj način će meso možda biti malo manje ukusno, ali će većinu arome dobiti juha koje ća biti ukusnija.