KOTONJADA (Marija Trek)

Sastav:
- 1 1/4 kg čvrstih dunja (kuhanih) (to je 3 kg svježih dunja)
- 1 kg šećera
- 1/2 1 vode
- sok od 3 limuna
Priprema
Dunje se obrisu, očiste, ogule i izrežu te stave kuhati s toliko vode da su dunje pokrivene. Kad su mekane, pasiraju se i tako se dobije kašica. Šećer se s vodom kuha (dok ne bude ni kapi vode), doda se smjesa i kuha otprilike 1/2 sata na jakoj vatri. Za vrijeme kuhanja dodaj sok od limuna. Kalupe namazi uljem ili isplahni hladnom vodom.
Vodu u kojoj su se kuhale dunje upotrijebi za kuhanje drhtalice, pa u ovu vodu stavi kuhati lupine (kore) dok poslanu potpuno mekane.
- Sastojci: dunje / sok od limuna







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...