KOTONJADA (Marija Trek)

Autor: dada27   (palac x 9039) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 1/4 kg čvrstih dunja (kuhanih) (to je 3 kg svježih dunja) 1 kg šećera 1/2 1 vode sok od 3 limuna Priprema Dunje se obrisu, očiste, ogule i izrežu te stave kuhati s toliko vode da su dunje pokrivene. Kad su mekane, pasiraju se i tako se dobije kašica. Šećer se s vodom kuha (dok ne bude ni kapi vode), doda se smjesa i kuha otprilike 1/2 sata na jakoj vatri. Za vrijeme kuhanja dodaj sok od limuna. Kalupe namazi uljem ili isplahni hladnom vodom. Vodu u kojoj su se kuhale dunje upotrijebi za kuhanje drhtalice, pa u ovu vodu stavi kuhati lupine (kore) dok poslanu potpuno mekane. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)

Sastav:

  • 1 1/4 kg čvrstih dunja (kuhanih) (to je 3 kg svježih dunja)
  • 1 kg šećera
  • 1/2 1 vode
  • sok od 3 limuna

Priprema

Dunje se obrisu, očiste, ogule i izrežu te stave kuhati s toliko vode da su dunje pokrivene. Kad su mekane, pasiraju se i tako se dobije kašica. Šećer se s vodom kuha (dok ne bude ni kapi vode), doda se smjesa i kuha otprilike 1/2 sata na jakoj vatri. Za vrijeme kuhanja dodaj sok od limuna. Kalupe namazi uljem ili isplahni hladnom vodom.

Vodu u kojoj su se kuhale dunje upotrijebi za kuhanje drhtalice, pa u ovu vodu stavi kuhati lupine (kore) dok poslanu potpuno mekane.

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)