Kompot od marelica

1 kg marelica 75 dkg šećera 1 l vode Priprema Marelice se dobro operu, prepolove i očiste od koštica. Kratko se potope u kipuću vodu, izvade i odmah stave u hladnu kako bi se lakše ogulila koža. Oguljenje i raspolovljene marelice slažu se u staklenke tako da je unutarnja strana uvijek okrenuta prema dolje. U jednu staklenku stavi se deset polovica, odnosno pet voćaka marelice. Šećer se stavi kuhati u vodu dok se sav ne rastopi i voda postane bistra. Ovom ušećeronom vodom preliju se marelice. Staklenke se zatvore, pa se stave u pećnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se steriliziraju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Za razliku od većina ostalog voća, za kompot od marelica treba odabrati ne previše zrele plodove kako se marelice ne bi raspale.
kompot od marelice

Sastojci

  • 1 kg marelica
  • 75 dkg šećera
  • 1 l vode

Priprema

Marelice se dobro operu, prepolove i očiste od koštica. Kratko se potope u kipuću vodu, izvade i odmah stave u hladnu kako bi se lakše ogulila koža. Oguljenje i raspolovljene marelice slažu se u staklenke tako da je unutarnja strana uvijek okrenuta prema dolje. U jednu staklenku stavi se deset polovica, odnosno pet voćaka marelice. Šećer se stavi kuhati u vodu dok se sav ne rastopi i voda postane bistra. Ovom ušećeronom vodom preliju se marelice.

Staklenke se zatvore, pa se stave u pećnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se steriliziraju.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)