Kompot od marelica

Autor: tatjana   (palac x 18010) |moji recepti

1
1 kg marelica 75 dkg šećera 1 l vode Priprema Marelice se dobro operu, prepolove i očiste od koštica. Kratko se potope u kipuću vodu, izvade i odmah stave u hladnu kako bi se lakše ogulila koža. Oguljenje i raspolovljene marelice slažu se u staklenke tako da je unutarnja strana uvijek okrenuta prema dolje. U jednu staklenku stavi se deset polovica, odnosno pet voćaka marelice. Šećer se stavi kuhati u vodu dok se sav ne rastopi i voda postane bistra. Ovom ušećeronom vodom preliju se marelice. Staklenke se zatvore, pa se stave u pećnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se steriliziraju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+9)
Za razliku od većina ostalog voća, za kompot od marelica treba odabrati ne previše zrele plodove kako se marelice ne bi raspale.
kompot od marelice

Sastojci

  • 1 kg marelica
  • 75 dkg šećera
  • 1 l vode

Priprema

Marelice se dobro operu, prepolove i očiste od koštica. Kratko se potope u kipuću vodu, izvade i odmah stave u hladnu kako bi se lakše ogulila koža. Oguljenje i raspolovljene marelice slažu se u staklenke tako da je unutarnja strana uvijek okrenuta prema dolje. U jednu staklenku stavi se deset polovica, odnosno pet voćaka marelice. Šećer se stavi kuhati u vodu dok se sav ne rastopi i voda postane bistra. Ovom ušećeronom vodom preliju se marelice.

Staklenke se zatvore, pa se stave u pećnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se steriliziraju.

Prosjek: 3.8 (+9)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)