Džem od jagoda

Autor: tatjana   (palac x 9417) |moji recepti

5
750 g šećera 1 kg jagoda Priprema Jagode oprati odstraniti im peteljke, osušiti ih i slagati na dno posude, posuti šećerom i tako redom dok se ne potroše sve jagode i šećer. Na kilogram jagoda ide 3/4 kg šećera. Ošećerene jagode ostave se pokrivene preko noći, a drugi dan se ukuhaju 20-ak minuta dok sok ne postane gust. Jagode ne treba miješati kako se ne bi raskašile, nego samo povremeno posudu malo protresti, da jagode ne zagore. Gotov džem dok je još topao uliti u potpuno čiste i u pečnici zagrijane staklenke, pa staviti u pečnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se staklenke steriliziraju, a džem lagano zapeče. Još tople staklenke hermetički zatvoriti. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.3 (+3)
Krajem svibnja tržnice su pune domaćih jagoda pa je vrijeme za pripremu koje teglice džema.
džem od jagoda

Džem je porijeklom englesko jelo koje se danas udomaćilo u svakom kutku svijeta. Od svake vrste zrelog voća može se pripraviti domaći džem.

Sastojci

750 g šećera
1 kg jagoda

Priprema

Jagode oprati odstraniti im peteljke, osušiti ih i slagati na dno posude, posuti šećerom i tako redom dok se ne potroše sve jagode i šećer. Na kilogram jagoda ide 3/4 kg šećera.

Ošećerene jagode ostave se pokrivene preko noći, a drugi dan se ukuhaju 20-ak minuta dok sok ne postane gust. Jagode ne treba miješati kako se ne bi raskašile, nego samo povremeno posudu malo protresti, da jagode ne zagore. Gotov džem dok je još topao uliti u potpuno čiste i u pečnici zagrijane staklenke, pa staviti u pečnicu zagrijanu na 90°C 20 minuta da se staklenke steriliziraju, a džem lagano zapeče. Još tople staklenke hermetički zatvoriti.

Prosjek: 2.3 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Džem od jabuka - PROČITAJTE Džem od šljiva - PROČITAJTE Pjena od jagoda - PROČITAJTE Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Džem od breskvi s ružmarinom - PROČITAJTE