Pjena od jagoda

Autor: tatjana   (palac x 19020) |moji recepti

1
1/4 jagoda 1/4 kg šećera 1 bjelanjak Priprema Jagode dobro oprati i očistiti od lišća te narezati na četiri djela. Istovremeno u veću posudu staviti jagode, bjelanjak i šećer i mutiti dok se ne dobije fina pjena. Sastojke će trebati mutiti poprilično dugo, zato nemojte odustati dok ne dobijete gustu, pjenastu masu. Ovu pjenu od jagoda možete prezmati preko biskvita, ili koristiti za voćnu tortu, a bit će ukusno poslužite li je samostalno ili uz komade voća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+5)
Ovu pjenu od jagoda možete prezmati preko biskvita, ili koristiti za voćnu tortu, a bit će ukusno poslužite li je samostalno ili uz komade voća
pjena od jagoda

Sastojci

1/4 jagoda
1/4 kg šećera
1 bjelanjak

Priprema

Jagode dobro oprati i očistiti od lišća te narezati na četiri djela. Istovremeno u veću posudu staviti jagode, bjelanjak i šećer i mutiti dok se ne dobije fina pjena. Sastojke će trebati mutiti poprilično dugo, zato nemojte odustati dok ne dobijete gustu, pjenastu masu. Ovu pjenu od jagoda možete prezmati preko biskvita, ili koristiti za voćnu tortu, a bit će ukusno poslužite li je samostalno ili uz komade voća.

Prosjek: 4 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ljiljana Petek's

Ovo mi nije ništa novo.Može se također zamrznuti i dobije se lagani sladoled.:)

2
Slika korisnika nikola's

gdje kupiti domaće jagode, ali baš one prave domaće?