Džem od breskvi s ružmarinom
Za hrabre, probajte nešto novo, ako do sada već niste.
Sastojci:
- 1,5 kg breskvi
- 1 kg šećera
- sok od 3 limuna
- 4 grančice svježeg ružmarina
Priprema:
- Breskve oguliti i narezati na kockice cca 1 cm.Staviti ih u jednu posudu i dodati ostale sastojke.Neka stoji 4 sata,a svakog sata promiješati.
- Nakon toga prebaciti u široku posudu i kuhati oko 30 minuta na srednjoj vatri,skidajući pjenu koja se stvara.
- Za to vrijeme uključiti pećnicu na 75°C i grijati teglice.
- Kad je džem gotov izvaditi oko 1/4 breskvi,a ostatak skašiti u pire i tada dodati ostatak breskvi.
- Vrući džem uliti u ugrijane teglice i vratiti u isključenu pećnicu da se skroz ohladi(preko noći).Kad se ohladi dobro zatvoriti i spremiti na hladno i mračno mjesto.
Link izvora / potpis autora: Martha Stewart Living Omnimedia,malo promijenjeno
.