Kobasice-pečenice kuhane u vinu
Dok mama i ja u večernjim satima gledamo serije, tata se mota u kuhinji i često napravi kobasice - pečenice kuhane u vinu. Tako sam ponekad i ja uz njega isprobala i dobre su. Iako nisam slavonka, volim kobasice, al moraju za ovo jelo biti baš svježe kobasice-pečenice. Samo onda je jelotako ukusno
Sastojci:
- 2 para kobasica-pečenica
- 4 dl crnog vina
- 1 lovorov list
- krumpir
- kiselo vrhnje
- mljevena crvena paprika
Priprema:
Kobasice stavite u prikladnu posudu, prelijte ih vinom, dodajte lovorov list i kuhajte na srednjoj vatri sve dok vino ne ukuha na jednu četvrtinu. Tada kobasice izvadite na tanjure, prelijte vinom u kojem su se kuhale i odmah tople poslužite uz kuhani slani krumpir preliven zagrijanim kiselim vrhnjem izmiješanim s mljevenom crvenom paprikom i uz salatu od slatkih feferona.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): pečenice kuhane u vinu / kobasice
- Sastojci: vino / mljevena crvena paprika / lovorov list / krumpir / kobasice / kiselo vrhnje
Nisam još radila kobasice u vinu i baš me interesira kakve će biti, a vjerujem odlične.
mi smo često znali skuhati kobase u vinu kad smo u zimskim mejsecima imali druženja kod prijateljeve klijeti. Mislim da to nisu bile ove pečenice, ali da su bile fine, jesu. I po istom receptu smo radili svaki put, a da samo znate kako idu uz gemište, idealna kombinacija.