Klavir torta

Autor: natašaklo   (palac x 4517) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
Biskvit  6 jaja  100 g šećera  1 vanilin šećer  120 g brašna  20 g kakaa  1/2 žličice praška za pecivo  Nadjev  6 listova bijele želatine  5 naranača  sok od 1 limuna  2 žumanjka  50 g šećera  1,5 dl slatkog vrhnja  UKRAS  3,5 dl slatkog vrhnja  20 g šećera  40 g čokolade za kuhanje  8 ploški naranče  priprema: Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Dodajte 75 g šećera i vanilin šećer. Umiješajte 6 žumanjaka. Promiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Ulijte u lim obložen masnim papirom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 min. na 200 stupnjeva. Izvadite na kuhinjsku krpu posipanu šećerom u prahu. Odvojite papir i pokrijte tijesto vlažnom krpom. Ostavite da se hladi. Želatinu omekšajte. Naribajte koricu od jedne (oprane) naranče. Tu naranču, te još 4 ogulite (uklonite i bijeli dio). Kriške naranče narežite, a sok spremite u posudu. Narančinu soku dodajte limunov sok te promiješajte. Potom 2 žumanjka pjenasto istucite sa 50 g šećera. U sok od naranče umiješajte narančinu koricu. Želatinu otopite i također umiješajte. Ostavite na hladnom. 150 g slatkog vrhnja čvrsto istucite. Kriške naranče narežite na komadiće. Sve promiješajte s kremom od jaja i namažite na biskvit. Biskvit po dužini narežite na trake široke 5 cm. Prvu traku savijte u obliku puža, a onda sve ostale savijte oko nje. Tortu omotajte u foliju. Ostavite na hladnom 2 sata. Od čokolade nastrugajte svitke. Naribajte malo kore preostale naranče. 350 g slatkog vrhnja i 20 g šećera čvrsto istucite. Dijelom tučenog vrhnja premažite tortu. Ukrasite ostatkom tučenog vrhnja, koricom i ploškama naranče te čokoladom.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+897)

sastojci:

Biskvit 

  • 6 jaja 
  • 100 g šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • 120 g brašna 
  • 20 g kakaa 
  • 1/2 žličice praška za pecivo 

Nadjev 

  • 6 listova bijele želatine 
  • 5 naranača 
  • sok od 1 limuna 
  • 2 žumanjka 
  • 50 g šećera 
  • 1,5 dl slatkog vrhnja 
  • UKRAS 
  • 3,5 dl slatkog vrhnja 
  • 20 g šećera 
  • 40 g čokolade za kuhanje 
  • 8 ploški naranče 

priprema:

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka. Dodajte 75 g šećera i vanilin šećer. Umiješajte 6 žumanjaka. Promiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Ulijte u lim obložen masnim papirom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 min. na 200 stupnjeva. Izvadite na kuhinjsku krpu posipanu šećerom u prahu. Odvojite papir i pokrijte tijesto vlažnom krpom. Ostavite da se hladi. Želatinu omekšajte. Naribajte koricu od jedne (oprane) naranče. Tu naranču, te još 4 ogulite (uklonite i bijeli dio). Kriške naranče narežite, a sok spremite u posudu. Narančinu soku dodajte limunov sok te promiješajte. Potom 2 žumanjka pjenasto istucite sa 50 g šećera. U sok od naranče umiješajte narančinu koricu. Želatinu otopite i također umiješajte. Ostavite na hladnom. 150 g slatkog vrhnja čvrsto istucite. Kriške naranče narežite na komadiće. Sve promiješajte s kremom od jaja i namažite na biskvit. Biskvit po dužini narežite na trake široke 5 cm. Prvu traku savijte u obliku puža, a onda sve ostale savijte oko nje. Tortu omotajte u foliju. Ostavite na hladnom 2 sata. Od čokolade nastrugajte svitke. Naribajte malo kore preostale naranče. 350 g slatkog vrhnja i 20 g šećera čvrsto istucite. Dijelom tučenog vrhnja premažite tortu. Ukrasite ostatkom tučenog vrhnja, koricom i ploškama naranče te čokoladom. 

Prosjek: 4 (+897)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Viko torta - PROČITAJTE Tortice s jagodama - PROČITAJTE Damski kapric (kolač s ribizlom) - PROČITAJTE Torta od sira - PROČITAJTE Krem kolač sa malinama - PROČITAJTE