Torta od sira
Sastojci za biskvit
- 50 g oštrog brašna za kolače
- 1 paketić arome limuna
- 50 g škrobnog brašna
- 5 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- 4 žlice vruće vode
Sastojci za kremu
- 10 listića bijele želatine
- 800ml.kompota od breskvi
- 3 žlice soka od naranče
- 50 g šećera
- 500g kravljeg sira
- 400 ml slatkog vrhnja
Potrebno za ukrašavanje
- 200 ml slatkog vrhnja
- kremfiks učvrščivač za šlag
Priprema biskvita
Pjenasto umutite jaja s 4 žlice vruće vode,šećerom i aromom limuna te umiješajte brašno ,škrobno brašno i prašak za pecivo. Smijesu ulijte u kalup za tortu ,poravnajte površinu i pecite 35 minuta na 180°C. Breskve dobro ocijedite ,usitnite i zgnječitete te ih ugrijte u loncu sa sokom od naranče i šrćerom u tu smjesu dodajete prethodno namočenu i ocijeđenu žaletinui rastopite je. Lonac maknite sa štednjaka i umiješajte ohlađeni sir. Vrhnje istucite u šlag i dodajte je kremi. Kremu nanesite na biskvit pa tortu ostavite najmanje 3 sata u hladnjaku. Istucite slatko vrhnje s učvrščivačem i ukrasite tortu.
- Vaše oznake (tagovi): torta
- Sastojci: kremfiks / slatko vrhnje / jaja / voda / prašak za pecivo / brašno / želatina / kompot od breskvi / sok od naranče / kravlji sir