Jednostavna biskvit-torta
Kako je fina ova biskvit torta! Kad mi je kolegica s posla rekla da ju napravi za manje od sat vremena, nisam joj vjerovala. Dala mi je recept da pripišem. Prepisala ja, napravila tortu jednom, napravila drugi put, a sad već valjda i stoti put. Sve u svemu, naj naj torta, marmelada od ribizla joj da super okus, bez nje možda nebi bila tako fina. Ali po ovom receptu...mm..
Sastojci:
- 8 jaja
- 24 dag šećera
- 20 dag brašna
- 1 vanilin-šećer
- limunova korica
- 15 dag marmelade od ribiza
- šećer u prahu za posipanje
priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte vanilin-šećer, limunovu koricu i naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka. U oblik za tortu izlijte biskvitnu smjesu. Pecite kod temperature od 200°C oko 40 minuta. Pečenu tortu hladite u isključenoj i otvorenoj pećnici. Zatim je izvadite, razrežite na tri dijela, premažite marmeladom i po vrhu pospite šećerom. Po želji poslužite s tučenim slatkim vrhnjem.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / jednostavna torta / biskvit torta / torte i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / šećer u prahu / šećer / marmelada od ribizla / limunova korica / jaja / brašno