Jastučići s pekmezom

Autor: mara   (palac x 10820) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag brašna 1 jaje 2 bjelanca 30 dag domaćeg pekmeza od šljiva 4 kriške suhog kruha bez korice ulje, šećer, sol postupak pripreme: Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u dva dijela i na pobrašnjenoj dasci razvaljajte valjkom na debljinu tupe strane noža u listove okruglog oblika. Zatim listove namažite bjelanjkom i na polovici svakog lista slažite male hrpice pekmeza na udaljenosti 5-6 cm. Te hrpice pekmeza pažljivo poklopite drugom polovicom lista, a međuprostore vrhovima prstiju pritisnite da se listovi zalijepe. Tada zupčastim kotačićem režite jastučiće s pekmezom u sredini i ostavite da se malo prosuše. Zatim ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhajte oko 15 minuta. Ocijedite ih, slažite u zdjelu pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite prethodno zdrobljenim kruhom u sitne mrvice, popržene na ulju, i pospite šećerom. Savjet: Ako kod priprave nekog jela trebate samo bjelance, žumanca stavite li čašu, prelijte ih hladnom vodom i držite u hladnjaku. Prilikom uporabe vodu odlijte. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+269)
Osnovne namirnice, jednostavna i brza priprema, a fino - to se traži. Probajte, odlični jastučići. Ako vam netko dolazi u goste, a niste stigli ništa pripremiti, uz ove osnovne namirnice, ovo je idelano rješenje. Tako je meni brat jučer javio da dolazi sa ženom i malenom u goste, i dobro da sam se sjetila ovih jastučića, jer su nam već te grickalice poput štapića, kikirikija dosadile...Ali jastučići s pekmezom nisu!!

Sastojci:

  • 40 dag brašna
  • 1 jaje
  • 2 bjelanca
  • 30 dag domaćeg pekmeza od šljiva
  • 4 kriške suhog kruha bez korice
  • ulje, šećer, sol

postupak pripreme:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite glatko tijesto. Podijelite ga u dva dijela i na pobrašnjenoj dasci razvaljajte valjkom na debljinu tupe strane noža u listove okruglog oblika. Zatim listove namažite bjelanjkom i na polovici svakog lista slažite male hrpice pekmeza na udaljenosti 5-6 cm. Te hrpice pekmeza pažljivo poklopite drugom polovicom lista, a međuprostore vrhovima prstiju pritisnite da se listovi zalijepe. Tada zupčastim kotačićem režite jastučiće s pekmezom u sredini i ostavite da se malo prosuše. Zatim ih stavite u posoljenu kipuću vodu i kuhajte oko 15 minuta. Ocijedite ih, slažite u zdjelu pa svaki red prelij te zagrijanim uljem i pospite prethodno zdrobljenim kruhom u sitne mrvice, popržene na ulju, i pospite šećerom.

Savjet: Ako kod priprave nekog jela trebate samo bjelance, žumanca stavite li čašu, prelijte ih hladnom vodom i držite u hladnjaku. Prilikom uporabe vodu odlijte.

Prosjek: 4 (+269)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)