Istarski kiseli kupus s ovčetinom

recepti_bez_slike
75 dag ovčetine bez kosti 50 dag krumpira 3 glavice luka 2 režnja češnjaka 3 mrkve 50 dag svježeg kupusa 1 paprika babura 1 lovorov list prstohvat majčine dušice prstohvat kumina ulje papar sol Priprema: Meso operite i narežite na veće komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i meso. Zajedno malo popržite. Tada dodajte majčinu dušicu, kumin, lovorov list, posolite, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhajte da meso postane polumekano. Tada dodajte kupus narezan na rezance, očišćenu mrkvu narezanu, na kolutove, narezanu papriku i oguljeni krumpir narezan na kockice. Sve zalijte vodom da bude pokriveno i kuhajte da se meso i povrće potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+288)

Sastojci:

  • 75 dag ovčetine bez kosti
  • 50 dag krumpira
  • 3 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 mrkve
  • 50 dag svježeg kupusa
  • 1 paprika babura
  • 1 lovorov list
  • prstohvat majčine dušice
  • prstohvat kumina
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Meso operite i narežite na veće komade. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i meso. Zajedno malo popržite. Tada dodajte majčinu dušicu, kumin, lovorov list, posolite, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno, pa kuhajte da meso postane polumekano. Tada dodajte kupus narezan na rezance, očišćenu mrkvu narezanu, na kolutove, narezanu papriku i oguljeni krumpir narezan na kockice. Sve zalijte vodom da bude pokriveno i kuhajte da se meso i povrće potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode.

 

Prosjek: 4 (+288)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)