Istarska kanavaca (savitak s mesom)

recepti_bez_slike
35 dag brašna 3 jaja Nadjev 50 dag mljevene junetine 30 dag špinata 10 dag pršuta 3 režnja češnjaka 3 jaja 5 dag naribanog sira parmezana miješano ulje (maslinovo i suncokretovo) Priprema: Od jaja i brašna umijesite tijesto mekše nego za rezance i ostavite ga pokrivenog 30 minuta. Za to vrijeme na ulju popržite meso, dodajte mu skuhani, ocijeđeni i nasjeckani špinat, narezani pršut i nasjeckani češnjak, posolite i kratko popržite. Kad se potpuno ohladi, dodajte jaja i sir, te izmiješajte. Tada nadjev stavite na tanko razvaljano tijesto, pa savijte u roladu, koju zatim oblikujte u “puž”. Ovako dobiveni oblik stavite na čistu kuhinjsku krpu, odozgo je vežite u čvor, a kroz njega provucite kuhaču. Ovaj zamotak zatim stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom tako da visi na kuhači i oslonjenoj na gornje rubove lonca i ne dodiruje dno posude, te kuhajte 40 do 45 minuta. Potom kuhani savitak izvadite iz krpe, narežite na komade i poslužite s umakom od rajčice ili ga prelijte zagrijanim maslacem i pospite parmezanom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+622)

Sastojci:

  • 35 dag brašna
  • 3 jaja

Nadjev

  • 50 dag mljevene junetine
  • 30 dag špinata
  • 10 dag pršuta
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 jaja
  • 5 dag naribanog sira parmezana
  • miješano ulje (maslinovo i suncokretovo)

Priprema:

Od jaja i brašna umijesite tijesto mekše nego za rezance i ostavite ga pokrivenog 30 minuta. Za to vrijeme na ulju popržite meso, dodajte mu skuhani, ocijeđeni i nasjeckani špinat, narezani pršut i nasjeckani češnjak, posolite i kratko popržite. Kad se potpuno ohladi, dodajte jaja i sir, te izmiješajte. Tada nadjev stavite na tanko razvaljano tijesto, pa savijte u roladu, koju zatim oblikujte u “puž”. Ovako dobiveni oblik stavite na čistu kuhinjsku krpu, odozgo je vežite u čvor, a kroz njega provucite kuhaču. Ovaj zamotak zatim stavite u lonac s kipućom posoljenom vodom tako da visi na kuhači i oslonjenoj na gornje rubove lonca i ne dodiruje dno posude, te kuhajte 40 do 45 minuta. Potom kuhani savitak izvadite iz krpe, narežite na komade i poslužite s umakom od rajčice ili ga prelijte zagrijanim maslacem i pospite parmezanom.

 

Prosjek: 4 (+622)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)