Indijski uštipci

recepti_bez_slike
6 žumanjka 12 dkg šećera 10 dkg brašna 6 bjelanjaka  (snijeg) 4 dl slatkog vrhnja 5 dkg šećera glazura od čokolade Postupak pripreme Za indijanske uštipke potreban je kalup s nekoliko udubina koje se namažu mašću i pospu brašnom. U udubine stavite ovu smjesu:  žumanjke tucite šibom uz dodavanje vruće vode, zatim dodajte šećer i sve dobro miješajte. U tu smjesu umiješajte naizmjence prosijano brašno i snijeg. Svaku udubinu kalupa napunite smjesom preko polovice i pecite u pećnici otprilike 25 minuta sata. Kad se uštipci ohlade, izdubite ih i složite dva po dva zajedno. Gornji dio umočite u glazuru od čokolade i pustite sušiti. Prije serviranja, napunite tučenim i oslađenim slatkim vrhnjem i stavite u papirnate zdjelice. Polijte glazurom od čokolade i stavite na stakleni tanjur. Režite kod serviranja. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci

  • 6 žumanjka
  • 12 dkg šećera
  • 10 dkg brašna
  • 6 bjelanjaka  (snijeg)
  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 5 dkg šećera
  • glazura od čokolade

Postupak pripreme

Za indijanske uštipke potreban je kalup s nekoliko udubina koje se namažu mašću i pospu brašnom. U udubine stavite ovu smjesu:  žumanjke tucite šibom uz dodavanje vruće vode, zatim dodajte šećer i sve dobro miješajte. U tu smjesu umiješajte naizmjence prosijano brašno i snijeg. Svaku udubinu kalupa napunite smjesom preko polovice i pecite u pećnici otprilike 25 minuta sata. Kad se uštipci ohlade, izdubite ih i složite dva po dva zajedno. Gornji dio umočite u glazuru od čokolade i pustite sušiti. Prije serviranja, napunite tučenim i oslađenim slatkim vrhnjem i stavite u papirnate zdjelice. Polijte glazurom od čokolade i stavite na stakleni tanjur. Režite kod serviranja.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)