Fanjki

recepti_bez_slike
U brašno stavite šećer, žumanjke, rum i vrhnje, pa na dasci izmijesite tijest. Ostavite da odstoji. Nakon toga tanko razvaljajte, izrežite kotačićem za tijesto u četvrtine, u koje se naprave kotačićem po dva zareza, da se tijesto može ispreplesti. Zatim pržite u vrućoj masti ili ulju. Tople fanjke posipajte šećerom. Od istoga tijesta mogu se napraviti pržene ružice. Tijesto se razvalja, izreže okruglim izrezivačem u 3 veličine (od 2 do 5 cm u promjeru). Svaki komadić ureže se prema sredini 5 puta, složi jedan na drugi, a u sredini zalijepi bjelanjkom. Tako priređene ružice pecite u vrućoj masti, posipajte šecerom, a u sredinu stavite malo marmelade. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+641)

Sastojci

U brašno stavite šećer, žumanjke, rum i vrhnje, pa na dasci izmijesite tijest. Ostavite da odstoji. Nakon toga tanko razvaljajte, izrežite kotačićem za tijesto u četvrtine, u koje se naprave kotačićem po dva zareza, da se tijesto može ispreplesti. Zatim pržite u vrućoj masti ili ulju.

Tople fanjke posipajte šećerom. Od istoga tijesta mogu se napraviti pržene ružice. Tijesto se razvalja, izreže okruglim izrezivačem u 3 veličine (od 2 do 5 cm u promjeru). Svaki komadić ureže se prema sredini 5 puta, složi jedan na drugi, a u sredini zalijepi bjelanjkom. Tako priređene ružice pecite u vrućoj masti, posipajte šecerom, a u sredinu stavite malo marmelade.

Prosjek: 4 (+641)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)