Džem od borovnica

Autor: severm   (palac x 1197) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg borovnica  0,5 kg šećera  1 paketić želina  Priprema: Stavite u posudu za kuhanje borovnice i želin, pomiješan sa šećerom. Kada zakipi skinite pjenicu, lagano jednom promiješajte i punite u boce.  Kuhajte u kvalitetnom posuđu u kojem ne treba miješati da ne zagori kako bi ovo osjetljivo voće ostalo što sačuvanije. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+6)
Moja svekrva više voli džem u raznim kombinacijama nego pekmez ili marmeladu pa ovo je recept koji koristi kad ima borovnice. Džem je inače odličan za razne ukrase jer ima najtamniju boju, bobice ostaju cijele i djeluju dekorativno.

Sastojci:

  • 1 kg borovnica 
  • 0,5 kg šećera 
  • 1 paketić želina 

Priprema:

Stavite u posudu za kuhanje borovnice i želin, pomiješan sa šećerom. Kada zakipi skinite pjenicu, lagano jednom promiješajte i punite u boce.  Kuhajte u kvalitetnom posuđu u kojem ne treba miješati da ne zagori kako bi ovo osjetljivo voće ostalo što sačuvanije.

Prosjek: 3.2 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Kolač od borovnica - PROČITAJTE Kolačići s borovnicom - PROČITAJTE Džem od jagoda - PROČITAJTE Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Džem od jabuka - PROČITAJTE