Domaći rezanci sa slaninom i sirom

Autor: Kod mane   (palac x 1620) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
35 dag brašna (oštrog) 1 jaje 1 glavica luka 15 dag suhe mesnate slanine 30 dag svježeg kravljeg sira mljevena crvena paprika (slatka) ulje sol postupak pripreme: Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj dasci ga dobro izmijesite, a zatim valjkom razvaljajte što tanje. Pomoću valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Bolje će se posušiti na ubrusu nego na dasci za miješenje. Pazite da se tijesto ne presuši, jer će se lomiti prilikom rezanja. Zatim tijesto zavijte pomoću valjka u roladu, prerežite po duljini i oštrim nožem narežite rezance. Nakon toga ih rasprostrite po čistom ubrusu da se još malo prosuše. Sada ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte kosani luk i još malo pržite zajedno, a nakon toga pospite mljevenom paprikom. Sve dodajte kuhanim rezancima, pospite dobro ocijeđenim i izmrvljenim sirom i na vatri lagano izmiješajte. Poslužite uz salatu od matovilca. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+501)
Listala sam malo svoju staru bilježnicu i sjetih se ovih rezanaca koje sam prije dosta često radila. Vidjela sam i probala dosta sličnih recepara ali ovaj se ipak malo razlikuje

Sastojci:

  • 35 dag brašna (oštrog)
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 15 dag suhe mesnate slanine
  • 30 dag svježeg kravljeg sira
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • sol

postupak pripreme:

Od brašna, jaja i malo posoljene vode umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj dasci ga dobro izmijesite, a zatim valjkom razvaljajte što tanje. Pomoću valjka tijesto prenesite na čisti ubrus da se malo prosuši. Bolje će se posušiti na ubrusu nego na dasci za miješenje. Pazite da se tijesto ne presuši, jer će se lomiti prilikom rezanja. Zatim tijesto zavijte pomoću valjka u roladu, prerežite po duljini i oštrim nožem narežite rezance. Nakon toga ih rasprostrite po čistom ubrusu da se još malo prosuše. Sada ih skuhajte u dosta posoljene kipuće vode i ocijedite. Zatim ih istresite na zagrijano ulje i promiješajte da se ravnomjerno naulje i držite na toplom. U međuvremenu na ulju popržite slaninu narezanu na kockice, dodajte kosani luk i još malo pržite zajedno, a nakon toga pospite mljevenom paprikom. Sve dodajte kuhanim rezancima, pospite dobro ocijeđenim i izmrvljenim sirom i na vatri lagano izmiješajte. Poslužite uz salatu od matovilca.


Prosjek: 5 (+501)
  • Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
  • Broj osoba: 4
  • Vaše oznake (tagovi): domaća jela
  • Sastojci: jaja
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

brzo gotovio a jako fino. Znam i umjesto slanine stavit šunku jer mi od slanine bude malo masnije, a to mi smeta.

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Mahune sa slaninom - PROČITAJTE Ravioli sa sirom - PROČITAJTE