Domaći mlinci

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
50 dag brašna sol voda Priprema: Od brašna i malo posoljene vode umijesite tijesto kao za domaće rezance. Odmah ga razdijelite u 3 do 4 kruščića i pokriveno neka miruje 30 minuta. Zatim na pobrašnjenoj dasci razvaljajte kruščiće debljine kao za domaće rezance za juhu. Svaku razvaljanu ploču narežite na nekoliko komada i pecite 1-2 minute na štednjaku s jedne i druge strane. Mlince posve ohladite a zatim ih izlomi te, stavite u dublju zdjelu, prelijte ih posoljenom vrelom vodom i poklopljene držite nekoliko minuta. Tada mlince ocijedite, istresite u posudu s dosta zagrijane masnoće u kojoj su se pekle purice ili guske, patke i sl., po potrebi dosolite i izmiješajte na štednjaku da se mlinci dobro namaste. Poslužite ih s pečenim mesom i salatom po želji. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.2 (+6)
Kao svaka prava zagorka, moja mama i baka za svakog pećenog piceka ili puricu prirede prave domaće mlince. Evo kako:

Sastojci:

  • 50 dag brašna
  • sol
  • voda

Priprema:

Od brašna i malo posoljene vode umijesite tijesto kao za domaće rezance. Odmah ga razdijelite u 3 do 4 kruščića i pokriveno neka miruje 30 minuta. Zatim na pobrašnjenoj dasci razvaljajte kruščiće debljine kao za domaće rezance za juhu. Svaku razvaljanu ploču narežite na nekoliko komada i pecite 1-2 minute na štednjaku s jedne i druge strane. Mlince posve ohladite a zatim ih izlomi te, stavite u dublju zdjelu, prelijte ih posoljenom vrelom vodom i poklopljene držite nekoliko minuta. Tada mlince ocijedite, istresite u posudu s dosta zagrijane masnoće u kojoj su se pekle purice ili guske, patke i sl., po potrebi dosolite i izmiješajte na štednjaku da se mlinci dobro namaste. Poslužite ih s pečenim mesom i salatom po želji.

Prosjek: 3.2 (+6)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

I ovo trebate pogledati:

Rezanci sa šunkom i sirom - PROČITAJTE Zelena salata s jogurtom i češnjakom - PROČITAJTE Rezanci s vrhnjem na pastirski način - PROČITAJTE Štrukli sa vlascem - PROČITAJTE Rezanci sa slaninom na lugarski način - PROČITAJTE