Domaći čips

recepti_bez_slike
75 dag krumpira ulje sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i naribajte ga na ribežu za povrće koje ima koso postavljen nož. Naribani krumpir potopite u hladnu vodu oko 30 minuta, a zatim ga ocijedite i posušite čistom kuhinjskom krpom. Zagrijte dosta ulja u fritezi pa krumpir u manjim količinama pržite tako da ga stavite u žičani uložak i spustite u zagrijana ulje. Za vrijeme prženja žičani uložak češće protresite da se krumpir ne zalijepi. Prženi krumpir istresite iz žičanog uloška i topao poslužite kao prilog uz meso i ribu, a hladan kao slane grickalice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+877)
Ispadne jeftinije, ali i ukusnije nego kupljeni čips. Osim toga, možete samo odabrati aromu, debljinu, količinu soli i sl.

Sastojci:

  • 75 dag krumpira
  • ulje
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i naribajte ga na ribežu za povrće koje ima koso postavljen nož. Naribani krumpir potopite u hladnu vodu oko 30 minuta, a zatim ga ocijedite i posušite čistom kuhinjskom krpom. Zagrijte dosta ulja u fritezi pa krumpir u manjim količinama pržite tako da ga stavite u žičani uložak i spustite u zagrijana ulje. Za vrijeme prženja žičani uložak češće protresite da se krumpir ne zalijepi. Prženi krumpir istresite iz žičanog uloška i topao poslužite kao prilog uz meso i ribu, a hladan kao slane grickalice.

Prosjek: 5 (+877)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika JessieSun's

Je li 30 min dovoljno da izađe škrob i krumpir postane savitljiv?

2
Slika korisnika babić ivan's

nisam siguran da bi čili ostao na kropiru kad dođe u fritezu

3
Slika korisnika pinky's

ne mogu vjerovati da mi nikad nije pala na pamet friteza već mi se čips svaki put natapa u masnoći u tavici. Zapravo to i je glavni razlog što sam izbjegavala ove fine grickalice. Kako dobiti onaj chilli okus crvene paprike? Hoće li biti dobro ako krumpiriće prije friteze malo posipam crvenom paprikom?