Domaći čips

Autor: bbranka   (palac x 5750) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
75 dag krumpira ulje sol Priprema: Krumpir ogulite, operite i naribajte ga na ribežu za povrće koje ima koso postavljen nož. Naribani krumpir potopite u hladnu vodu oko 30 minuta, a zatim ga ocijedite i posušite čistom kuhinjskom krpom. Zagrijte dosta ulja u fritezi pa krumpir u manjim količinama pržite tako da ga stavite u žičani uložak i spustite u zagrijana ulje. Za vrijeme prženja žičani uložak češće protresite da se krumpir ne zalijepi. Prženi krumpir istresite iz žičanog uloška i topao poslužite kao prilog uz meso i ribu, a hladan kao slane grickalice. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+877)
Ispadne jeftinije, ali i ukusnije nego kupljeni čips. Osim toga, možete samo odabrati aromu, debljinu, količinu soli i sl.

Sastojci:

  • 75 dag krumpira
  • ulje
  • sol

Priprema:

Krumpir ogulite, operite i naribajte ga na ribežu za povrće koje ima koso postavljen nož. Naribani krumpir potopite u hladnu vodu oko 30 minuta, a zatim ga ocijedite i posušite čistom kuhinjskom krpom. Zagrijte dosta ulja u fritezi pa krumpir u manjim količinama pržite tako da ga stavite u žičani uložak i spustite u zagrijana ulje. Za vrijeme prženja žičani uložak češće protresite da se krumpir ne zalijepi. Prženi krumpir istresite iz žičanog uloška i topao poslužite kao prilog uz meso i ribu, a hladan kao slane grickalice.

Prosjek: 5 (+877)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika JessieSun's

Je li 30 min dovoljno da izađe škrob i krumpir postane savitljiv?

2
Slika korisnika babić ivan's

nisam siguran da bi čili ostao na kropiru kad dođe u fritezu

3
Slika korisnika pinky's

ne mogu vjerovati da mi nikad nije pala na pamet friteza već mi se čips svaki put natapa u masnoći u tavici. Zapravo to i je glavni razlog što sam izbjegavala ove fine grickalice. Kako dobiti onaj chilli okus crvene paprike? Hoće li biti dobro ako krumpiriće prije friteze malo posipam crvenom paprikom?

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Bjelovarski temfani krumpir - PROČITAJTE Baranjski krumpir-paprikaš - PROČITAJTE Moslavački krumpir s kiselim vrhnjem - PROČITAJTE Oslić na bijelo - PROČITAJTE Šnicel našeh non - PROČITAJTE