Domaća pašteta od čvaraka

recepti_bez_slike
svježi čvarci malo češnjaka svinjska mast mljevena crvena paprika (slatka) sol Priprema: Nakon topljenja masti od svježe slanine, ocijeđene čvarke posolite i stavite u veću posudu da se ohlade. Zatim zajedno s očišćenim češnjakom sameljite u stroju za mljevenje mesa, pa složite u čiste i suhe staklenke. Samljevene čvarke nemojte u staklenki jako tiskati. Zagrijte mast, dodajte joj mljevenu papriku, malo posolite i miješajte kratko vrijeme da se paprika sjedini. Prohlađenom mašću postupno zalijevajte čvarke u staklenki i nožem malo pomičite samljevene čvarke da mast bude ravnomjerno raspoređena. Kad se mast posve stegne, staklenke povežite celofanom i čuvajte na hladnom i zračnom mjestu.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+3)
Koja dobra ideja za paštetu, nakon što probate, složit ćete se !!Paštetu od čvaraka onda koristite kao namaz na kruh, zatim zagrijanu za prelijevanje kuhanog krumpira, žganaca, tjestenine, povrća, te za poboljšanje okusa varivima i drugim kuhanim jelima.

Sastojci:

  • svježi čvarci
  • malo češnjaka
  • svinjska mast
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • sol

Priprema:

Nakon topljenja masti od svježe slanine, ocijeđene čvarke posolite i stavite u veću posudu da se ohlade. Zatim zajedno s očišćenim češnjakom sameljite u stroju za mljevenje mesa, pa složite u čiste i suhe staklenke. Samljevene čvarke nemojte u staklenki jako tiskati. Zagrijte mast, dodajte joj mljevenu papriku, malo posolite i miješajte kratko vrijeme da se paprika sjedini. Prohlađenom mašću postupno zalijevajte čvarke u staklenki i nožem malo pomičite samljevene čvarke da mast bude ravnomjerno raspoređena. Kad se mast posve stegne, staklenke povežite celofanom i čuvajte na hladnom i zračnom mjestu.

 

 

Prosjek: 4 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)