Čupava pileća prsa

Autor: naata   (palac x 73576) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
pileća prsa od jednog pileta 1 kiselo vrhnje ili jogurt žlica limunovog soka - po želji 10 dag krekera (najbolje Vic ili Bobi) PRIPREMA:  Pileća prsa očistiti od kosti i kože, oprati i osušiti. Rezati trakice ( slično onima koje se prirodno odvoje od komada), debele oko 0,5 cm i široke 2-3 cm. Dodati razmućeno kiselo vrhnje ili jogurt sa lim.sokom i rukama pažljivo sve promiješati. Ostaviti da odstoji barem 3 sata, najbolje preko noći. Krekere dobro usitniti. Svaki komad mesa malo otresti da nebude previše vrhnja po njemu pa ga lagano uvaljati u krekere i staviti na veči protvan obložen pek-papirom. Peči u prethodno ugrijanoj pečnici na 200°C oko 20 min., tj. dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. POSLUŽIVANJE: Odmah servirati i ne poklapati posudu jer krekeri omekane i to više nije to!!! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+119)
Evo moj prvi recept :H:, nadam se da će vam se svidjeti! Ovo zapravo može biti zamjena za pohanje, a budući da se ne prži u ulju jedno je od zdravijih jela.

SASTOJCI:   

  • pileća prsa od jednog pileta
  • 1 kiselo vrhnje ili jogurt
  • žlica limunovog soka - po želji
  • 10 dag krekera (najbolje Vic ili Bobi)

PRIPREMA: 

Pileća prsa očistiti od kosti i kože, oprati i osušiti. Rezati trakice ( slično onima koje se prirodno odvoje od komada), debele oko 0,5 cm i široke 2-3 cm. Dodati razmućeno kiselo vrhnje ili jogurt sa lim.sokom i rukama pažljivo sve promiješati. Ostaviti da odstoji barem 3 sata, najbolje preko noći. Krekere dobro usitniti. Svaki komad mesa malo otresti da nebude previše vrhnja po njemu pa ga lagano uvaljati u krekere i staviti na veči protvan obložen pek-papirom. Peči u prethodno ugrijanoj pečnici na 200°C oko 20 min., tj. dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

POSLUŽIVANJE:

Odmah servirati i ne poklapati posudu jer krekeri omekane i to više nije to!!!

Prosjek: 4 (+119)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)