pileća prsa
20 dkg špinata
1/2 dl ulja
2 režnja mesnate slanine
2 feferona (slatka ili ljuta, prema ukusu)
žlica senfa
sol i papar po ukusu
Postupak:
U vrućoj vodi blanširati šinati pa ga usitniti.
Pileća prsa pzasijeći nožem skoro do kraja kako bi dobili jednu veliki odrezak (filet), istući batom za meso, premazati senfom, posoliti i popriti-
Na odrezak složiti slaninu, špinat i feferone pa zarolati po dužini.
Krajeve dobro uvući prema unutra (kao kod sarmi) i pričvrstiti čačkalicama.
Ovako pripremljen svitak ispeći na roštilju ili gril tavi sa svih strana, a srednjoj vatri. Ako je vatra prejaka, meso će izgoriti, a ako je preslaba, piletina će se previše posušiti..
Gotovi svitak poslužite s rižom kojoj ste dodali pirjano povrće (rajčice, grašak, papriku, mrkve, mahune...)
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+858)
Piletina se zaista može pripremati na bezbroj načina. Ovaj recept zadivit će svojim izgledom, a nije pretjerano kompliciran za pripremu.
Sastojci:
- pileća prsa
- 20 dkg špinata
- 1/2 dl ulja
- 2 režnja mesnate slanine
- 2 feferona (slatka ili ljuta, prema ukusu)
- žlica senfa
- sol i papar po ukusu
Postupak:
U vrućoj vodi blanširati šinati pa ga usitniti.
Pileća prsa pzasijeći nožem skoro do kraja kako bi dobili jednu veliki odrezak (filet), istući batom za meso, premazati senfom, posoliti i popriti-
Na odrezak složiti slaninu, špinat i feferone pa zarolati po dužini.
Krajeve dobro uvući prema unutra (kao kod sarmi) i pričvrstiti čačkalicama.
Ovako pripremljen svitak ispeći na roštilju ili gril tavi sa svih strana, a srednjoj vatri. Ako je vatra prejaka, meso će izgoriti, a ako je preslaba, piletina će se previše posušiti..
Gotovi svitak poslužite s rižom kojoj ste dodali pirjano povrće (rajčice, grašak, papriku, mrkve, mahune...)
ovo mi tako fino izgleda.danas cu da pravim.