Brački medenjaci

Autor: dada   (palac x 2235) |moji recepti

0
foto natječaj recepti_bez_slike
1 jaje 10 dag meda od kadulje 1 dcl ulja 10 dag šećera 1 prašak za pecivo 1  žličica sode bikarbone brašna po potrebi Priprema: Istući  jaja i šećer, a u drugu zdjelu staviti malo brašna. U to izliti jaja i šećer. U med staviti sodu i to staviti na vatru dok ne zabijeli. Uliti u jaja, dodati ulje i mješati postepeno dodajući brašno i prašak za pecivo. Umjesiti tijesto kao za njoke da ne bude tvrdo. Pustiti da odstoji 1sat na sobnoj temperaturi. Peći na 200°c oko 10-15min. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+322)
Ovo je još jedan izvorno brački kolač. Sa kaduljinim medom budu najbolji jer se ne razliju. Ako ćete raditi ovaj kolač imajte na umu da je ovo doza na jedno jaje. I pripazite - dobro nauljite lim za pečenje. Oblike ne radite ni pretanko ni predebelo jer postanu duplo veči.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 10 dag meda od kadulje
  • 1 dcl ulja
  • 10 dag šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1  žličica sode bikarbone
  • brašna po potrebi

Priprema:

Istući  jaja i šećer, a u drugu zdjelu staviti malo brašna. U to izliti jaja i šećer. U med staviti sodu i to staviti na vatru dok ne zabijeli. Uliti u jaja, dodati ulje i mješati postepeno dodajući brašno i prašak za pecivo. Umjesiti tijesto kao za njoke da ne bude tvrdo. Pustiti da odstoji 1sat na sobnoj temperaturi. Peći na 200°c oko 10-15min.

Prosjek: 4 (+322)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Recepti sa istim ili sličnim sastojcima

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Mafini - PROČITAJTE Kiflice bez kvasca - PROČITAJTE Glajgeviht - PROČITAJTE Prikle ili fritule - PROČITAJTE Jagodasto kremasta torta - PROČITAJTE