Bokeljski brodet
Za vrijeme kuhanja posudu povremeno protresite, a zgotovljeni brodet poslužite s kuhanim slanim krumpirima. Dobar tek
Sastojci:
- 1 kg različite morske ribe (ugor, grdobina, škarpina, lignje)
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- žlica pirea od rajčice
- 4 žlice brašna
- 2 dl bijelog vina
- 1 grančica peršinovog lista
- 2 lovorova lista
- maslinovo ulje
- papar
- sol
Priprema:
Ribu i lignje dobro očistite, operite i osušite. Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list i brašno, pa zalijte žlicom vruće vode i vinom. Dodajte razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list, posolite, popaprite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Tada dodajte poprženu ribu, zalijte vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. .
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): maslinovo ulje
- Sastojci: vino / sol / razne ribe / rajčice / peršinov list / papar / maslinovo ulje / luk / lovorov list / lignje / češnjak / brašno