Bokeljski brodet

recepti_bez_slike
1 kg različite morske ribe (ugor, grdobina, škarpina, lignje) 1 glavica luka 1 režanj češnjaka žlica pirea od rajčice 4 žlice brašna 2 dl bijelog vina 1 grančica peršinovog lista 2 lovorova lista maslinovo ulje papar sol Priprema: Ribu i lignje dobro očistite, operite i osušite. Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list i brašno, pa zalijte žlicom vruće vode i vinom. Dodajte razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list, posolite, popaprite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Tada dodajte poprženu ribu, zalijte vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. . Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+661)
Za vrijeme kuhanja posudu povremeno protresite, a zgotovljeni brodet poslužite s kuhanim slanim krumpirima. Dobar tek

Sastojci:

  • 1 kg različite morske ribe (ugor, grdobina, škarpina, lignje)
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • žlica pirea od rajčice
  • 4 žlice brašna
  • 2 dl bijelog vina
  • 1 grančica peršinovog lista
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Ribu i lignje dobro očistite, operite i osušite. Zatim ih narežite, uvaljajte u brašno i kratko popržite na ulju. Izvadite ih iz ulja i držite na toplom, a na istom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, nasjeckani peršinov list i brašno, pa zalijte žlicom vruće vode i vinom. Dodajte razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list, posolite, popaprite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta. Tada dodajte poprženu ribu, zalijte vodom da riba bude pokrivena i na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. .

Prosjek: 4 (+661)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)