Banane u lisnatom

Sastojci:
Tijesto
- 25 dag lisnatog tijesta
- 1 čaša vode
- 5 banana
- nekoliko kapi limunova soka
- 20 dag šećera
priprema:
U kalupu za tortu, na laganoj vatri napravite tamni karamel od šećera, vode i limunova soka. Ogulite banane i narežite na 3-4 cm dugačke komade. Posložite ih po dnu kalupa, na karamel, tako da pokrivaju cijelo dno. Poklopite ih vrlo tankim slojem razvaljanoga lisnatog tijesta, koje mora obložiti i stranice kalupa. Pecite u pećnici 30 minuta na 160 stupnjeva dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, okrenite i izvadite iz kalupa te poslužite toplo.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Sastojci: voda / šećer / lisnato tijesto / limunov sok / banane







SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...