Banane u lisnatom

Autor: natašaklo   (palac x 4590) |moji recepti

1
recepti_bez_slike
Tijesto  25 dag lisnatog tijesta  1 čaša vode  5 banana  nekoliko kapi limunova soka  20 dag šećera  priprema: U kalupu za tortu, na laganoj vatri napravite tamni karamel od šećera, vode i limunova soka. Ogulite banane i narežite na 3-4 cm dugačke komade. Posložite ih po dnu kalupa, na karamel, tako da pokrivaju cijelo dno. Poklopite ih vrlo tankim slojem razvaljanoga lisnatog tijesta, koje mora obložiti i stranice kalupa. Pecite u pećnici 30 minuta na 160 stupnjeva dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, okrenite i izvadite iz kalupa te poslužite toplo.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+2)

Sastojci:

Tijesto 

  • 25 dag lisnatog tijesta 
  • 1 čaša vode 
  • 5 banana 
  • nekoliko kapi limunova soka 
  • 20 dag šećera 

priprema:

U kalupu za tortu, na laganoj vatri napravite tamni karamel od šećera, vode i limunova soka. Ogulite banane i narežite na 3-4 cm dugačke komade. Posložite ih po dnu kalupa, na karamel, tako da pokrivaju cijelo dno. Poklopite ih vrlo tankim slojem razvaljanoga lisnatog tijesta, koje mora obložiti i stranice kalupa. Pecite u pećnici 30 minuta na 160 stupnjeva dok lisnato tijesto ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, okrenite i izvadite iz kalupa te poslužite toplo. 

Prosjek: 4 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Tortice s jagodama - PROČITAJTE Torta od jagoda - PROČITAJTE Cvjetići od lisnatog tijesta - PROČITAJTE Jabuke u lisnatim paketićima - PROČITAJTE Tijesto za pizzu - PROČITAJTE