Babičina pogača

recepti_bez_slike
3 dcl mlijeka 2 dcl vode 1 kvas 1 kg brašna 8 dkg masti sol, šećer po ukusu Nadjev: 15 dkg kravljeg sira 5 dkg masti 1 žumanjak 3 žlice ulja Priprema: Umijesi se tijesto, stavi se na toplo dizati, tri puta se premijesi, razdijeli na tri djela, svaki dio se razvalja što tanje. Nadjev se pripremi tako da u sir stavimo mast, ulje i žutanjak i dobro promiješamo. Nadjev se zatim stavi na tijesto koje se prije toga premaže s malo masti. Zatim se tijesto skupa s nadjevom zarola sa svake strane i reže na male komadiće, slaže se u krug u ovalnu tepsiju tako dugo dok se ne potroši. Premaže se sa smjesom od žumanjka, vrhnja i malo ulja. Stavi se dizati. Peče se oko 1 sat. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.7 (+3) ‹ Brza domaća pogača najbolji recept Ilonkina pogača ›

Tijesto:

  • 3 dcl mlijeka
  • 2 dcl vode
  • 1 kvas
  • 1 kg brašna
  • 8 dkg masti
  • sol, šećer po ukusu

Nadjev:

  • 15 dkg kravljeg sira
  • 5 dkg masti
  • 1 žumanjak
  • 3 žlice ulja

Priprema:

Umijesi se tijesto, stavi se na toplo dizati, tri puta se premijesi, razdijeli na tri djela, svaki dio se razvalja što tanje. Nadjev se pripremi tako da u sir stavimo mast, ulje i žutanjak i dobro promiješamo. Nadjev se zatim stavi na tijesto koje se prije toga premaže s malo masti. Zatim se tijesto skupa s nadjevom zarola sa svake strane i reže na male komadiće, slaže se u krug u ovalnu tepsiju tako dugo dok se ne potroši. Premaže se sa smjesom od žumanjka, vrhnja i malo ulja. Stavi se dizati. Peče se oko 1 sat.

Prosjek: 3.7 (+3)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)