Varivo od leće

Sastojci:
- 2L pilećeg temeljca (mesne juhe)
- 2 šalice leće
- vrhnje za kuhanje, mlijeko
- luk, mrkva, krumpir, celer, cvjetača, češnjak
- sol, biber
- 2 žlice škroba
- mljevena slatka paprika
Postupak pripreme:
1. Leću kuhati u vodi oko 15 minuta - možete koristiti leću koju želite, zgodna je crvena za ovu vrstu variva
2. U posebnom loncu prodinstati luka, mrkvu, češnjak i podliti vodom, dodati celera i krumpir na kockice i cvjetaču razlomljenu na ružice
3. Leću procijediti i dobro oprati - leća ne treba biti do kraja kuhana
4. Opranu leću dodati u lonac s povrćem, sve podliti i kuhati do kraja
5. U plastičnoj posudi razmutiti malo mlijeka, vrhnja za kuhanje po želji i škroba i to dodati u leću
6. pusiti da sve zavri, dodati sol i biber
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): varivo







IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...