Anita traži recept za domaći višnjevac.
Domaći višnjevac
Jednostavnije je oprane višnje i šećer(isti količinski omjer) zatvoreno ostaviti na suncu 1-2mj.što duže to bolje,a nakon toga iscjediti gusti sok, dio ostaviti za sok na razrjeđivanje, a u drugi doliti rakiju.Višnje se zamrznu za kolače ili u višnjevači za pijane višnje.
Maja, pa ovo je odlično,havla za recet,
morat ću to isprobati, pogotovo jer imamo u dvorištu tri višnje, uglavnom sam radila sok i zamrzavala za kolače,
a mora biti i za višnjevac, jer sam jednom pila i zaista mi se svidjelo.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
U staklenu bocu sa širokim otvorom ubacite oprane višnje( 1,5 kg),šećera (1,5 kg ),1 izrezani limun, na fete,2 vanilin šećera ili štapić vanilije i 3 litre lozovače.Bocu dobro zatvoriti i držati na suncu.
Što se duže višnjevača je bolja. Povremeno promiješati šećer jer on obično padne na dno boce.