Taman torta

Autor: sntomic   (palac x 33020) |moji recepti

1
7 jaja 7 žlica šećara 1 vanilin šećer 150 g mljevenih oraha 150 g mljevenih lješnjaka 50 g mljevenog plazma keksa (ili petite beurre) Sastojci za filu: 200 g maslaca 150 g šećera u prahu 100 g plazma keksa 100 g mljevenih oraha 200 g čokolade za kuhanje 200 ml kuhane kave (napraviti i ohladiti) Priprema: pripremiti dva kalupa dimenzija 20 x 23 cm (podmazati ih i dno obložiti papirom za pečenje) dobro umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom..kada je sve umućeno umiješati špatulom orahe, lješnjake i plazmu...dobijeno tijesto rasporediti u dva pripremljena kalupa i peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta...pečene izvadite na rešetkastu podlogu i ohladite prije filanja za fil: prvo plazmu složiti na tacnu i preliti ohlađenom kavom dobro umutiti maslac sa šećerom...kada je umućeno dodati plazmu (ne treba je gnječiti, ona će se pod mikserom izgnječiti), mljevene orahe i omekšalu čokoladu...sve dobro sjediniti na tacnu staviti jednu koru, premazati je polovicom fila, pokriti drugom korom, malo je pritisnuti dlanovima pa je filovati preostalim filom odozgo i okolo... ukrasiti po želji..... * ako nemate kalupe iste veličine ispecite jednu koru u velikom limu (za električni špaher) i podijelite je na dva dijela, ili tri, pa filujte   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+4)
Ova torta ima sve da bi bila taman :) moguće su i varijacije: ukoliko umjesto kave stavite naranču, dobit ćete drugi okus i drugu tortu, umjesto oraha lješnjake, opet se sve mijenja....ona je dobar temelj za različite okuse i mirise...
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 7 jaja
  • 7 žlica šećara
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g mljevenih oraha
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g mljevenog plazma keksa (ili petite beurre)
Sastojci za filu:
  • 200 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 100 g plazma keksa
  • 100 g mljevenih oraha
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 ml kuhane kave (napraviti i ohladiti)

Priprema:

  1. pripremiti dva kalupa dimenzija 20 x 23 cm (podmazati ih i dno obložiti papirom za pečenje)
  2. dobro umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom..kada je sve umućeno umiješati špatulom orahe, lješnjake i plazmu...dobijeno tijesto rasporediti u dva pripremljena kalupa i peći u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta...pečene izvadite na rešetkastu podlogu i ohladite prije filanja
  3. za fil: prvo plazmu složiti na tacnu i preliti ohlađenom kavom
  4. dobro umutiti maslac sa šećerom...kada je umućeno dodati plazmu (ne treba je gnječiti, ona će se pod mikserom izgnječiti), mljevene orahe i omekšalu čokoladu...sve dobro sjediniti
  5. na tacnu staviti jednu koru, premazati je polovicom fila, pokriti drugom korom, malo je pritisnuti dlanovima pa je filovati preostalim filom odozgo i okolo...
  6. ukrasiti po želji.....

* ako nemate kalupe iste veličine ispecite jednu koru u velikom limu (za električni špaher) i podijelite je na dva dijela, ili tri, pa filujte

 

Prosjek: 4 (+4)
Link izvora / potpis autora: vrtaljica.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika vesna.tubak's

Divni recepti..jasni i dobar opis!

2
Slika korisnika sntomic's

hvala,....hvala velika!

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Torta od oraha i datula - PROČITAJTE Kolač od 6 čaša - PROČITAJTE Bečka torta od oraha - PROČITAJTE Praznična torta - PROČITAJTE Slagani kolač - PROČITAJTE