Džem od buče

Autor: Zora   (palac x 4069) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Moja mama je nekada koristila buču /misirku/ na puno načina. Obzirom da je u posljednje vrijeme buča sve cijenjenija namirnica, sadim ju i ja i neki dan sam napravila džem kao što je pravila moja mama i svi su oduševljeni. Probajte i vi.

Za početak sam napravila od 2 kg. buče, no doza se može i smanjiti ili povečati.

  • 2 kg buće
  • 1,30 kg šećera
  • 2 vanilije
  • 2 narandže
  • 2 limuna
  • 2 dcl vode

Buču očistiti od sjemenki i kore, narezati na kockice, dodati šečer, vanilin šečer, koricu od limuna i narandže. Zaliti sa vodom i staviti 

kuhati  20-tak minuta uz povremeno miješanje. Dodati sok od limuna i narandže, izmiksati štapnim mikserom, te još kuhati 5-10 min. do željene gustoče. 

Staklene teglice zagrijati u pečnici na 100 C te sipati vrući džem. Staviti poklopac i okrenuti staklenke na poklopac 10-tak min.

Prosjek: 5 (+782)
  • Vrijeme pripreme: 1 sat
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika ljubica0312's

ma neću ništa komentirat nek vidi moj recept u colinarki i to je dovoljno jer sam ja taj recept izvukla iz tri recepta i tako dobila svoj

2
Slika korisnika ljubica0312's

neću uopće nikakve komentare, dovoljno je da vidi moj recept i sve će biti jasno, a ja sam taj recept izvukla iz tri različita recepta i tako napravila svoj

3
Slika korisnika Nepoznati korisnik's

neću uopće komentirati, nek vidi moj recept na colinarki i to je dovoljno

4
Slika korisnika admin's

Pozdrav,

obratite se direktno autorici privatnom porukom (Zora), pa raspravite cije je pravo na clanak.

5
Slika korisnika Ljubica Šimunović's

ovo je moj recept koji sam objavila na colinarki samo što je ovdje sve umanjeno kao da se ne prepozna, sramota

6
Slika korisnika Zora's

Šta se tu ima prpoznati? Zar samo vi znate skuhati đem od buće. Zar mislite da ste otkrili Ameriku? Moja mama ga je kuhala prije nego ste se rodili. Znala sam ga kuhati oduvijek, ali nisam imala tu vrstu buće do ove godine, jer takve buče se ne sade u Dalmaciji ima ih uglavnom u Slavoniji. Znači ako napišem recept za sarmu, mogu očekivati neku pametnjakovičku da mi kaže da sam joj ukrala recept. Ohladi draga, ja sam živa enciklopedija recepata.

7
Slika korisnika Ljubica Šimunović's

Draga moja ti si jako nabrijana, ohladi ti malo ja imam sigurno duplo više godina od tebe a ti si to prepisala i nitko me nemože ubjediti da nisi jer sam ja taj recept sama izmislila i nitko ga prije mene nije kao takvog imao. nemoguće je da se baš svi djelovi podudaraju. Neću više nikakvih komentra jer mi je to dosadno. Ovo je prvi put da sam nešto komentirala i više ne želim

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Žele od jagoda i jabuka sa mirisom ruzmarina - PROČITAJTE Džem od pečenih marelica - PROČITAJTE Crni džem - PROČITAJTE Džem od breskvi s ružmarinom - PROČITAJTE Džem od jabuka - PROČITAJTE