Buhtle

Da se ne ponavljam, sve što sam naučila o kuhanju to je od moje bake. Bog joj je dao dug život pa je mogla prenijeti svoje znanje na nas.
Sastojci:
- 1 kg glatkog brašna
- 1 svježi kvacas
- 2 žlice šećera
- 3 dcl toplog mlijeka
- 2 dcl vode
- 1 dcl ulja
- 2 jaja
- 1/2 žličice soli
- 1 vanilin šećer
- korica od jednog limuna
- pekmez
- maslac
- šećer u prahu
Priprema:
Sipati brašno, u sredini napraviti "rupu", staviti svježi kvasac, šećer i malo toplog mlijeka (od 3 dcl). Kada kvasac proradi dodati mješavinu od ostatka mlijeka, vode, ulje, jaja, malo soli, vanilin šećer i korica od jednog limuna. Kada se dobro umjesi ostaviti 1 sat, razvaljati, rezati kocke, puniti pekmezom. Zamotati da se ne otvore i slagati u protvan. Premazati otopljenim maslacem i pustiti da se dignu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 C 30 min. Gotove ponovo premazati rastopljenim maslacem i kada se maslac upije, posuti štaubom. U slast...!







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...