Buhtle

Autor: Žaklina Pehar Sertić   (palac x 2362) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
1 kg glatkog brašna 1 svježi kvacas 2 žlice šećera  3 dcl toplog mlijeka 2 dcl vode 1 dcl ulja 2 jaja 1/2 žličice soli 1 vanilin šećer korica od jednog limuna pekmez maslac šećer u prahu Priprema: Sipati  brašno, u sredini napraviti "rupu", staviti svježi kvasac, šećer i malo toplog mlijeka (od 3 dcl). Kada kvasac proradi dodati mješavinu od ostatka mlijeka, vode, ulje, jaja, malo soli, vanilin šećer i korica od jednog limuna. Kada se dobro umjesi ostaviti 1 sat, razvaljati, rezati kocke, puniti pekmezom. Zamotati da se ne otvore i slagati u protvan. Premazati otopljenim maslacem i pustiti da se dignu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 C 30 min. Gotove ponovo premazati rastopljenim maslacem i kada se maslac upije, posuti štaubom. U slast...! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1) ‹ Buhtle najbolji recept Buhtle ›
Da se ne ponavljam, sve što sam naučila o kuhanju to je od moje bake. Bog joj je dao dug život pa je mogla prenijeti svoje znanje na nas.

Sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 1 svježi kvacas
  • 2 žlice šećera 
  • 3 dcl toplog mlijeka
  • 2 dcl vode
  • 1 dcl ulja
  • 2 jaja
  • 1/2 žličice soli
  • 1 vanilin šećer
  • korica od jednog limuna
  • pekmez
  • maslac
  • šećer u prahu

Priprema:

Sipati  brašno, u sredini napraviti "rupu", staviti svježi kvasac, šećer i malo toplog mlijeka (od 3 dcl). Kada kvasac proradi dodati mješavinu od ostatka mlijeka, vode, ulje, jaja, malo soli, vanilin šećer i korica od jednog limuna. Kada se dobro umjesi ostaviti 1 sat, razvaljati, rezati kocke, puniti pekmezom. Zamotati da se ne otvore i slagati u protvan. Premazati otopljenim maslacem i pustiti da se dignu. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 C 30 min. Gotove ponovo premazati rastopljenim maslacem i kada se maslac upije, posuti štaubom. U slast...!

Prosjek: 4 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)