Bijele ploške

Autor: sntomic   (palac x 100251) |moji recepti

0
1 (7 g) vrećica instant kvasca 250 g brašna 2 žumanca 1 dcl mlakog mlijeka ribana korica 1 limuna prstohvat soli 1 vanilin šećer 40 g omekšalog maslaca 30 g šećera Sastojci za meringu: 3 bjelanca 150 g šećera 200 g marmelade/džema (od kajsija,  šipka,...) Priprema: U zdjelu prosijati brašno, dodati kvasac pa sve izmiješati...napraviti u sredini udubinu pa u nju staviti žumanca, šećer, omekšali maslac, malo soli, vanilin šećer, ribanu koricu limuna. Mikserom izmiješati sve sastojke pa postupno dodavati mlijeko i umiješavati brašno sa strane. Izraditi dobro tijesto.. Tijesto razvaljati i prebaciti u namaštenu tepsiju dimenzija 20 x 30 cm..ostaviti da se diže na toplome nekih pola sata...peći ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 15 - tak minuta. U međuvremenu pripremiti snijeg: umutiti bjelanjak pa kada su umućeni postupno im dodavati šećer muteći i dalje Kada je tijesto skoro pečeno, premazati ga pripremljenom marmeladom/džemom, zatim pripremljenim snijegom Kolač vratiti u pećnicu na istu temepreraturu i peći ga još oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnožutu boju. Ohladiti i poslužiti izrezan na ploške Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)
Zanimljiv kolačić s kvascem i zapečenom meringom....jednostavan i ukusan...
Recepti - 4 - slika

Sastojci:

  • 1 (7 g) vrećica instant kvasca
  • 250 g brašna
  • 2 žumanca
  • 1 dcl mlakog mlijeka
  • ribana korica 1 limuna
  • prstohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 40 g omekšalog maslaca
  • 30 g šećera

Sastojci za meringu:

  • 3 bjelanca
  • 150 g šećera
  • 200 g marmelade/džema (od kajsija,  šipka,...)

Priprema:

  1. U zdjelu prosijati brašno, dodati kvasac pa sve izmiješati...napraviti u sredini udubinu pa u nju staviti žumanca, šećer, omekšali maslac, malo soli, vanilin šećer, ribanu koricu limuna. Mikserom izmiješati sve sastojke pa postupno dodavati mlijeko i umiješavati brašno sa strane. Izraditi dobro tijesto..
  2. Tijesto razvaljati i prebaciti u namaštenu tepsiju dimenzija 20 x 30 cm..ostaviti da se diže na toplome nekih pola sata...peći ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 15 - tak minuta.
  3. U međuvremenu pripremiti snijeg: umutiti bjelanjak pa kada su umućeni postupno im dodavati šećer muteći i dalje
  4. Kada je tijesto skoro pečeno, premazati ga pripremljenom marmeladom/džemom, zatim pripremljenim snijegom
  5. Kolač vratiti u pećnicu na istu temepreraturu i peći ga još oko 15 minuta ili dok ne dobije zlatnožutu boju.
  6. Ohladiti i poslužiti izrezan na ploške
Prosjek: 5 (+1)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2015/03/bijele-ploske.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)