Petrogradski kolač

Autor: sntomic   (palac x 113734) |moji recepti

3
21 dag brašna + za tepsiju 1/2 praška za pecivo 11 dag maslaca + za tepsiju 7 dag šećera  4 žumanca Sastojci za II. dio: marmelada ili pekmez po želji (kod mene od šipka/šipurka) 4 bjelanjka 24 dag šećera 14 dag mljevenih oraha sjeckanih oraha (koliko ima) Priprema: za prvi dio pomiješati brašno s praškom za pecivo, dodati maslac i utrljati jedno u drugo dodati šećer i žumanjke te umijesiti tijesto omotati ga prozirnom folijom i ostaviti tijesto na 20 tak minuta u frižider neka se malo ohladi izvaljati ga i prebaciti u pripremljenu tepsiju dimenzija oko 20 x 30 cm peći ga na temp 200 °C 15-20 minuta dok se peče I. dio napraviti šaum s orasima tako što se umute bjelanjci, dodavati im postupno šećer i na kraju umiješati mljevene orahe izvaditi ga iz pećnice i premazati s dvije žlice marmelade, a preko marmelade prebaciti šaum s orasim, posuti još malo nasjeckanim orasima i vratiti u pećnicu na istu temperaturu još 15 - 20 minuta Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+9)
Stari recept moje mame
Petrogradski kolač

Sastojci za I. dio:

  • 21 dag brašna + za tepsiju
  • 1/2 praška za pecivo
  • 11 dag maslaca + za tepsiju
  • 7 dag šećera 
  • 4 žumanca

Sastojci za II. dio:

  • marmelada ili pekmez po želji (kod mene od šipka/šipurka)
  • 4 bjelanjka
  • 24 dag šećera
  • 14 dag mljevenih oraha
  • sjeckanih oraha (koliko ima)

Priprema:

  1. za prvi dio pomiješati brašno s praškom za pecivo, dodati maslac i utrljati jedno u drugo
  2. dodati šećer i žumanjke te umijesiti tijesto
  3. omotati ga prozirnom folijom i ostaviti tijesto na 20 tak minuta u frižider neka se malo ohladi
  4. izvaljati ga i prebaciti u pripremljenu tepsiju dimenzija oko 20 x 30 cm
  5. peći ga na temp 200 °C 15-20 minuta
  6. dok se peče I. dio napraviti šaum s orasima tako što se umute bjelanjci, dodavati im postupno šećer i na kraju umiješati mljevene orahe
  7. izvaditi ga iz pećnice i premazati s dvije žlice marmelade, a preko marmelade prebaciti šaum s orasim, posuti još malo nasjeckanim orasima i vratiti u pećnicu na istu temperaturu još 15 - 20 minuta
Prosjek: 4.3 (+9)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2013/05/petrogradski-kolac-i-sretan-nam-prvi-maj.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Renata Štivičić's

Fantastični recepti ali najdraže mi je što imate i one stare izvorne recepte kojima se kad tad svi vratimo.

2
Slika korisnika Kathy Rogic's

Svi su recepti super samo nastavite tako . Hvala vam .

3
Slika korisnika sntomic's

velika hvala!

4
Slika korisnika Nada Kukić Ex Sanader's

svi recepti su prelepi

5
Slika korisnika sntomic's

hvala, hvala velika...lp

6
Slika korisnika Nada Kukić Ex Sanader's

svi recepti su predivni

7
Slika korisnika Nada Kukić Ex Sanader's

svi recepti su predivni