Biskupski kolač

Autor: violeta   (palac x 27615) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
6 jaja 150 g smeđeg šećera 150 g oštrog brašna 1 prašak za pecivo 100 g oraha - mljevenih ili sjeckanih 100 g grožđica 100 g suhih smokvi 100 g suhih marelica 80 g suhog ananasa ili papaje, suhih šljiva ili nešto čega imate u kući 100 g čokolade za kuhanje  margarin za premazivanje malo ruma limunova i narančina korica Postupak: Šećer i jaja pjenasto izmiksati, postepeno lagano dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim kuhačom umješati razbo suho voće i orahe te čokoladu grubo nascjeckanu nožem. Smjesu izlijati u kalup premazan margarinom. Peći  na 180°C, 30-40 minuta. Savjet: kolač možete poslužiti uz vanilin umak -  skuhajte 900 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, štapić vanilije i malo šećera.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)
Znam da ima tisuću verzija ovog kolača, ali ovaj mi je posebno dobra pa sam ga odlučila dijeliti s vama....

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g oraha - mljevenih ili sjeckanih
  • 100 g grožđica
  • 100 g suhih smokvi
  • 100 g suhih marelica
  • 80 g suhog ananasa
  • ili papaje, suhih šljiva ili nešto čega imate u kući
  • 100 g čokolade za kuhanje 
  • margarin za premazivanje
  • malo ruma
  • limunova i narančina korica

Postupak:

Šećer i jaja pjenasto izmiksati, postepeno lagano dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Zatim kuhačom umješati razbo suho voće i orahe te čokoladu grubo nascjeckanu nožem. Smjesu izlijati u kalup premazan margarinom. Peći  na 180°C, 30-40 minuta.

Savjet: kolač možete poslužiti uz vanilin umak -  skuhajte 900 ml mlijeka, 1 puding od vanilije, štapić vanilije i malo šećera.

 

 

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)