Flambirane višnje s sladoledom

Evo jednog slatkog jela koje me je svojevremeno oduševilo svojom jednostavnošću. Možete ga pripremati tokom cijele godine.
Sastojci:
- Svježe višnje ili kompot od višanja
- 2 dcl konjaka
- 2 supene žlice smeđeg šećera
- sladoled (osobno preferiram mix punč i vanilija)
Priprema:
Višnje stavite u tavu (dublju) te ih stavite kuhati, potom dodate 2 supene žlice smeđeg šećera.
Kad se smjesa počne zgušnjavati ulijete 2 dcl konjaka te zapalite, pošto je alkohol odgorio skinete s štednjaka te stavite sa strane da se blago ohladi. Potom uzmete zdjelice, izgrebite sladoled i svaku zdjelicu s sladoledom prelijete s flambiranim višnjama.
Potom ih možete odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač da se dodatno ohlade, ovisno da li je ljeto ili je zima.
Dobar tek!
Link izvora / potpis autora: vanja dp
- Vaše oznake (tagovi): višnje
- Sastojci: konjak / sladoled / smeđi šećer / višnje sviježe ili iz kompota (otkoštene)







Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...