Flambirane višnje s sladoledom

recepti_bez_slike
Svježe višnje ili kompot od višanja 2 dcl konjaka 2 supene žlice smeđeg šećera sladoled (osobno preferiram mix punč i vanilija)  Priprema: Višnje stavite u tavu (dublju) te ih stavite kuhati, potom dodate 2 supene žlice smeđeg šećera. Kad se smjesa počne zgušnjavati ulijete 2 dcl konjaka te zapalite,  pošto je alkohol odgorio skinete s štednjaka te stavite sa strane da se blago ohladi. Potom uzmete zdjelice, izgrebite sladoled i svaku zdjelicu s sladoledom prelijete s flambiranim višnjama. Potom ih možete odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač da se dodatno ohlade, ovisno da li je ljeto ili je zima. Dobar tek! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Evo jednog slatkog jela koje me je svojevremeno oduševilo svojom jednostavnošću. Možete ga pripremati tokom cijele godine.

Sastojci:

  • Svježe višnje ili kompot od višanja
  • 2 dcl konjaka
  • 2 supene žlice smeđeg šećera
  • sladoled (osobno preferiram mix punč i vanilija) 

Priprema:

Višnje stavite u tavu (dublju) te ih stavite kuhati, potom dodate 2 supene žlice smeđeg šećera.
Kad se smjesa počne zgušnjavati ulijete 2 dcl konjaka te zapalite,  pošto je alkohol odgorio skinete s štednjaka te stavite sa strane da se blago ohladi. Potom uzmete zdjelice, izgrebite sladoled i svaku zdjelicu s sladoledom prelijete s flambiranim višnjama.
Potom ih možete odmah poslužiti ili staviti u zamrzivač da se dodatno ohlade, ovisno da li je ljeto ili je zima.

Dobar tek!

No votes yet
Link izvora / potpis autora: vanja dp
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)